Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Koronavirus se na jižní Moravě podařilo překonat dalším 15 lidem, přibylo pět nově nakažených

V Jihomoravském kraji od pondělního večera přibylo pět nových potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru, 15 se jich ale vyléčilo. Ministerstvo zdravotnictví momentálně v kraji eviduje 394 lidí, podle mluvčí Nemocnice u svaté Anny zůstává stále 6 pacientů ve vážném stavu.

Podle posledních informací Ministerstva zdravotnictví se na jižní Moravě úspěšně zotavilo dalších 15 lidí nakažených koronavirem. K dnešnímu ránu však přibylo pět nových, aktuální počet lidí, kteří s nemocí bojují je 394. Nemoci bohužel podlehlo 12 pacientů, jednalo se převážně o lidi v průměrném věku 75 let, kteří trpěli více závažnými nemocemi.

Ve vážném stavu v Nemocnici u sv. Anny, která je státem určená pro péči o nemocné covid-19, stále zůstává šest pacientů. 

Dva jsou připojení na mimotělní podporu života, takzvaný přístroj ECMO, čtyři na umělou plicní ventilaci," uvedla Lipovská.

Nemoc zvládlo překonat už 140 lidí

V kraji se už z nemoci způsobené koronavirem vyléčilo 140 osob, bylo provedeno více než 5100 testů a v karanténě se momentálně nachází okolo 300 lidí. Celkový počet nemocných v české republice je 6383.

Nejvíce potvrzených případů je v Brně, a to asi 140. Stovka nakažených je i na Břeclavsku. V ostatních regionech jako Brněnsko, Znojemsko, Blanensko a Vyškovsko jsou desítky případů, na Hodonínsku desítka. Zasažené jsou všechny věkové kategorie od dětí přes lidi v produktivním věku až po seniory. Celkem 70 a více případů je v kategorii 25 až 34 let a také 45 až 54 let.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, Jihomoravský, Jihomoravský kraj, COVID-19, pacient, Fakultní nemocnice u sv. Anny, nemoc, Česko, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirus se na jižní Moravě podařilo překonat dalším 15 lidem, přibylo pět nově nakažených  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.