Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemocnice Břeclav má opět nakažený personál, nyní na interně

Nemocnice Břeclav má nové případy nákazy koronavirem u lékařů a sester. Všichni jsou z interního oddělení, řekl dnes ČTK ředitel nemocnice Petr Baťka. Počet zatím upřesňovat nechtěl. Nakažených je i několik pacientů. Nemocnice na intrnetu nepřijímá nové pacienty. Nově testuje všechny pacienty přijímané na hospitalizaci. Už dříve muselo zařízení kvůli dvěma nakaženým lékařům a dvěma nakaženým sestrám zavřít ARO a ORL, které o víkendu opět zprovoznilo.

Podle Baťky neměli pozitivně testovaní žádné příznaky. "Přišli jsme na to při kontrolních odběrech. Museli jsme tak provést testy i u pacientů na příslušném oddělení a bohužel u několika z nich se COVID-19 také prokázal," uvedl Baťka.

Nemocnice informovala krajskou hygienickou stanici a kraj jako zřizovatele. "Na interní oddělení nepřijímáme žádné nové pacienty, stávající negativně testované jsme oddělili od těch pozitivních a bedlivě sledujeme jejich zdravotní stav, který je naštěstí zatím uspokojivý," řekl ředitel.

Podle něj lze těmto situacím jen těžko předcházet, zvlášť pokud nakažení nemají příznaky. I proto se nemocnice rozhodla testovat každého pacienta přijímaného k hospitalizaci. "Od začátku testování jsme provedli již přes 900 odběrů, také je dobrou zprávou, že jsme v tomto týdnu podepsali kupní smlouvu na analyzátor, který bude schopný do 45 minut určit metodou PCR výsledek vyšetření," informoval Baťka. "Zároveň jsme získali nutné povolení Státního zdravotního ústavu, které je nezbytné pro zahájení testování. V příštím týdnu proběhne instalace a za čtrnáct dnu bychom mohli začít testovat vzorky," dodal Baťka.

V kraji je k dnešnímu ránu 234 potvrzených případů nákazy koronavirem. V ČR pak 3869. Celkem 46 lidí zemřelo a 71 s vyléčilo.

Autoři | Foto vfn.cz

Štítky ČR, koronavirus, Jihomoravský, pacient, Nemocnice Břeclav, nemocnice, COVID-19, Krajská hygienická stanice, Státní zdravotní ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Břeclav má opět nakažený personál, nyní na interně  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.