Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jižní Moravě je k dnešnímu ránu 234 nakažených, necelá stovka z toho v Brně

Na jižní Moravě je k pátečnímu ráno 234 potvrzených případů nákazy koronavirem. Nejméně 96 případů je z Brna. V celém Česku je nakažených 3869, uzdravilo se 71 lidí.

Potvrzené nakažené hlásí všechny okresy jižní Moravy. Nejvíce připadá na Brno - 96 nakažených. Následuje Břeclavsko se 47, Znojemsko se 34 a Brněnsko s 28 případy. Hodonínsko hlásí 8, Blanensko 8 a Vyškovsko 6 případů.

Aktuálně leží na anesteziologicko resuscitační klinice Fakultní nemocnice u sv. Anny, které slouží jako centrum pro pacienty s onemocněním COVID-19 ve vážném stavu z celé Moravy, osm pacientů.

Stav jednoho pacienta se zlepšil a doktoři ho odpojili z mimotělní podpory života, stále je však - stejně jako šest dalších - na umělé plicní ventilaci. „Všichni pacienti jsou ve velmi vážném stavu," uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Z krajů je na tom nejhůře Praha, kde se počet potvrzených nakažených poprvé přehoupl přes tisícovku - aktuálně 1029. Následuje Středočeský kraj se 476 nakaženými, Olomoucký s 356 a Moravskoslezský s 347 případy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, statistiky, počet nakažených, jižní morava, česká republika, Jihomoravský kraj, Brno, pacient, Česko, Fakultní nemocnice u sv. Anny, okres Břeclav, okres Blansko, okres Vyškov, okres Znojmo, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě je k dnešnímu ránu 234 nakažených, necelá stovka z toho v Brně  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.