Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Počet nakažených v České republice překročil tři tisíce. Na jižní Moravě je 175 potvrzených případů

V České republice je podle posledních statistik 3002 potvrzených případů nákazy koronavirem. Na nemoc zemřelo 24 lidí, včetně jedné zdravotní sestry z pražské nemocnice. Vyléčilo se naopak už 25. Jižní Morava hlásí 175 potvrzených případů, minimálně 84 je z Brna.

Nejvíce případů z jižní Moravy je v Brně, a to podle posledních údajů 84. Poté následuje Břeclavsko a Znojemsko s 26 a Brněnsko s 20 nakaženými. Potvrzenou nákazu už mají všechny okresy Jihomoravského kraje, jako poslední přibylo Vyškovsko, které má aktuálně dva potvrzené nalažené.

Nejhojněji nakaženou věkovou skupinou na jihu Moravy jsou lidé mezi 25 a 34 rokem věku. Po nich následuje věková skupina 35 - 44, seniorů nad 75 let se na jižní Moravě nakazilo téměř nejméně - šest osob. Hygienici však evidují i jeden případ nákazy dítěte mezi pátým a devátým rokem věku.

Z krajů je na tom nejhůře Praha, kde se nachází celá čtvrtina potvrzených nakažených v Česku. Nemoc COVID-19 byla zjištěna u 816 lidí. Následuje Středočeský kraj s 396 nakaženými, Moravskoslezský s 302 a Olomoucký s 280 případy. Naopak nejmenší počet potvrzených nakažených mají v Pardubickém kraji, kde je zatím potvrzeno 80 případů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, Brno, jižní morava, statistiky, nakažení, Česko, Jihomoravský kraj, infekční onemocnění, okres Břeclav, okres Znojmo, okres Vyškov, Brněnsko, Morava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených v České republice překročil tři tisíce. Na jižní Moravě je 175 potvrzených případů  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.