Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U svaté Anny měří teplotu příchozích termokamera. Nemocnice ošetřuje sedm pacientů s koronavirem ve vážném stavu

Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny měří teplotu nově příchozích termokamera. Zařízení měří teplotu rychleji, přesněji a nezatěžuje zdravotnický personál. Nemocnice je také centrem pro pacienty s nemocí COVID-19 ve vážném stavu. Aktuálně pečuje o sedm lidí.

Termokameru nainstalovali v pátek 27. března pracovníci firmy GAN, která zařízení zdarma na jeden měsíc zapůjčila. Fakultní nemocnice u sv. Anny je teprve druhou nemocnicí v České republice, která termokameru pro měření tělesné teploty používá.

„Člověka při vstupu kamera zaměří, a na obrazovce, kterou zdravotnický personál sleduje, se objeví jeho přesná teplota. Pokud teplota překročí určitou výši, upozorní na to ještě zvukový efekt. Jsme za takové zařízení opravdu rádi, usnadní to práci našim zdravotníkům a spokojenější určitě budou i lidé, kteří musí navštívit naši nemocnici,“ dodal ředitel nemocnice Vlastimil Vajdák.

O víkendu další tři pacienti

Fakultní nemocnice u sv. Anny slouží v době koronakrize jako centrm pro pacienty s vážným průběhem nemoci COVID-19. Aktuálně zde leží sedm pacientů, tři z nich přivezli během víkendu. „Byli přivezeni z nemocnic v Prostějově, Opavě a z infekce FN Brno, ročníky 1944, 1946, 1961," uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Jeden pacient je napojen na mimotělní podporu života, jeho zdravotní stav je i nadále velmi vážný. Další čtyři pacienti jsou napojeni na umělou plicní ventilaci a jejich stav je vážný.

Dva pacienti, kteří byli v minulém týdnu odpojeni od plicní ventilace, se zlepšují. „Stav těchto dvou pacientů je výrazně lepší, dostávají již pouze nízké dávky kyslíku a v nejbližších dnech budou přesunuti z anesteziologicko resuscitační kliniky na intermediární péči,“ uvedl přednosta ARK FNUSA Vladimír Šrámek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FNUSA

Štítky fakultní nemocnice u svaté anny, fnusa, termokamera, pacienti, koronavirus, COVID-19, pacient, nemocnice, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Česko, koronavirová krize, Vladimír Šrámek, Fakultní nemocnice Brno, AGEL Středomoravská nemocniční a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U svaté Anny měří teplotu příchozích termokamera. Nemocnice ošetřuje sedm pacientů s koronavirem ve vážném stavu  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.