Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na jižní Moravě je aktuálně 150 potvrzených nakažených. Polovina z nich je v Brně

Počet potvrzených nakažených stoupl v noci na neděli na 150. Minimálně 72 z nich je z Brna, údaj uvedla krajská hygienická stanice v sobotu večer, kdy bylo potvrzených nakažených na jižní Moravě 143. První případ nákazy má také Vyškovsko. Česká republika hlásí dohromady 2669 nakažených, 13 lidí zemřelo, 11 se vyléčilo.

Nejvíce případů z jižní Moravy je v Brně, a to podle posledních údajů 72. Poté následuje Břeclavsko s 22 a Brněnsko s 18 nakaženými. Potvrzenou nákazu už mají všechny okresy Jihomoravského kraje, jako poslední přibylo Vyškovsko, které ohlásilo svůj první potvrzený případ.

Nejhojněji nakaženou věkovou skupinou na jihu Moravy jsou lidé mezi 25 a 34 rokem věku. Po nich následuje věková skupina 35 - 44, seniorů nad 75 let se na jižní Moravě nakazilo téměř nejméně - šest osob. Hygienici však evidují i jeden případ nákazy dítěte mezi pátým a devátým rokem věku.

Z krajů je na tom nejhůře Praha, kde se nachází celá čtvrtina potvrzených nakažených v Česku. Nemoc COVID-19 byla zjištěna u 740 lidí. Následuje Středočeský kraj s 354 nakaženými, Moravskoslezský s 279 a Olomoucký s 242 případy. Naopak nejmenší počet potvrzených nakažených mají v Libereckém kraji, kde je zatím potvrzeno 69 případů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, statistiky, opatření, počet nakažených, jižní morava, Jihomoravský kraj, Brno, infekční onemocnění, Česko, okres Vyškov, Krajská hygienická stanice, okres Břeclav, Brněnsko, Morava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě je aktuálně 150 potvrzených nakažených. Polovina z nich je v Brně  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.