Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jižní Moravě je aktuálně 133 potvrzených případů, v Brně má koronavirus 68 lidí

Počet případů prokázaného onemocnění COVID-19 zůstal přes noc na jižní Moravě na 133, vyplývá z aktuálně zveřejněných statistik ministerstva zdravotnictví. Ředitel Nemocnice Znojmo Martin Pavlík ve vyjádření pro média uvedl, že v pátek se objevil první pozitivní test u lékaře v tomto zařízení. Provoz to podle něj zatím nijak neomezí a nemocnice maximalizuje úsilí, aby to tak zůstalo. Naopak pravděpodobně již v neděli by se mělo znovu otevřít oddělení ARO v břeclavské nemocnici, kde byli někteří lékaři také pozitivně testovaní a další museli do karantény.

Podle posledních informací leží ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně čtyři nemocní pacienti ve vážné stavu. Nejvyšší počet případů, 68, je na jižní Moravě v Brně. Na Vyškovsku je zatím jediný. V celém Česku je aktuální počet prokázaných onemocnění 2422, otestovaných je 36.374.

Na jižní Moravě by se měla také od pondělí testovat tzv. chytrá karanténa, tedy vytipovávání potenciálně nakažených pomocí technologií, především mobilních telefonů, a jejich následná izolace. Po Velikonocích by se tento systém měl rozšířit po celé republice.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, statistiky, opatření, počet nakažených, jižní morava, Jihomoravský kraj, Brno, Martin Pavlík, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Nemocnice Znojmo, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Velikonoce, Česko, okres Vyškov, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě je aktuálně 133 potvrzených případů, v Brně má koronavirus 68 lidí  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.