Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Aktuální čísla. Na jižní Moravě je 71 potvrzených nakažených, v Brně přes 30. V celé republice 1047

V Jihomoravském kraji přibylo od sobotního večera pět případů nákazy koronavirem, má ho už 71 lidí. Vyplývá to ze stránek ministerstva zdravotnictví. Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně zůstávají ve vážném stavu tři pacienti, uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská. V celé zemi je 1047 případů nákazy, šest lidí se vyléčilo.

Nakažení jsou v kraji v různých regionech, a to v Brně, na Blanensku, Znojemsku, Hodonínsku a také na Břeclavsku. Krajská hygienická stanice v sobotu uvedla, že nejvíce lidí s prokázanou nákazou COVID-19 je v Brně, a to přes 30, dále na Brněnsku a Blanensku zhruba deset. Na Vyškovsku nebyl evidovaný žádný.

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně je hlavní nemocnicí pro moravské pacienty, kteří budou kvůli nákaze koronavirem v těžkém stavu. Nemocnice na to má vyčleněno 30 lůžek s plicním ventilátorem. Nyní pečuje o tři pacienty s nemocí COVID-19 ve velmi vážném stavu, jsou napojeni na plicní ventilátor.

Mezi kraji má Jihomoravský kraj pátý nejvyšší počet s pozitivním případem. Nejvíce je jich v Praze (143), následuje Středočeský kraj (118), Moravskoslezský (79) a Olomoucký kraj (72). Nejméně případů ze všech krajů má Liberecký kraj (9) a Kraj Vysočina (9).

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, statistiky, opatření, počet nakažených, jižní morava, Jihomoravský kraj, infekční onemocnění, Brno, COVID-19, nemocnice, Fakultní nemocnice u sv. Anny, okres Blansko, Krajská hygienická stanice, okres Znojmo, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktuální čísla. Na jižní Moravě je 71 potvrzených nakažených, v Brně přes 30. V celé republice 1047  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.