Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

SOUTĚŽ: Otevřená zahrada oslaví tradiční fašank hudbou, karnevalem a degustací lidových specialit

V brněnské Otevřené zahradě na Údolní ulici oslaví v sobotu tradiční lidový svátek masopust neboli fašank. Fašank je pohanský svátek oslavující konec zimy. Při této příležitosti budou návštěvníci v Otevřené zahradě ochutnávat domácí (nejen) zabíjačkové speciality, pro děti je připraven karneval a hudební program. Drbna má pro vás deset vstupů zdarma, tak na nic nečekejte!

„Účelem fašanku bylo, mimo jiné, povzbudit mysl v době, kdy je málo světla a společenských setkání. My moudrost našich předků ctíme a na fašank připravujeme spousty chutí, vůní, barev a zábavy," uvádí organizátoři z řad Otevřené zahrady.  Na návštěvníky tak čekají domácí zabíjačkové hody včetně tradiční kotlíkové prdelačky.

 Harmonii chutí pak doplní vynikající domácí lokše s trhaným vepřovým masem, červeným zelím a višněmi, slovácké báleše maštěné sádlem s povidlím a mákem, přesňáky, šumajstr, boží milosti, koláče s povidly, táč, závin nebo kobylské trdelníky, plněné sněhem a sypané ořechy. Tyto dobroty vám navíc připraví samy Tetičky z Kobylí nebo teta Maruška.

Na fašank přijede i lidová harmonikářka a zpěvačka Tereza Škrháková, která už neodmyslitelně patří k brněnskému folkloru. Více informací na facebookové události  nebo webových stránkách.

Soutěž o vstupenky na fašank do Otevřené zahrady

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Autoři | Foto Otrevřená zahrada

Štítky Fašank, masopust, otevřená zahrada, zabíjačka, soutěž, zahrada, degustace, hudba, svátek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Otevřená zahrada oslaví tradiční fašank hudbou, karnevalem a degustací lidových specialit  |  Soutěže  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.