Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tipy na nejlepší trasy pro běžce v Brně a okolí

PR článek

Když teploty večer konečně klesnou, je ideální čas navléknout tenisky a trochu si protáhnout tělo. Kde v Brně ale najít nejlepší trasy pro běžce?

Svratecká cyklostezka

Jedna z nejoblíbenějších a nejznámějších stezek je oblíbená jak mezi cyklisty tak mezi běžci. Můžete se vydat po některé z asfaltových cest, nebo vyzkoušet trochu terénu na lesních pěšinách. Doporučujeme začít pod Kamennou kolonií, která patří k jednomu z nejkrásnějších míst města, a pokračovat na kopec cestou k Pavilónu Anthropos a dále k Priglu.

Prigl a okolí

Brněnská přehrada je v zejména v létě útočištěm mnoha místních. V okolí narazíte vždy na dost cyklistů i běžců, takže to nebude nic pro ty, kteří hledají ticho a klid. Přehradu můžete oběhnout z obou stran, takže i ti nároční budou mít na svém fitness náramku trasu dlouhou 15 km.

Wilsonův les

Právě pro ty, kteří hledají více klidu, doporučujeme tento lesopark na vrcholu Žlutého kopce, který poskytne stín, klid a kilometry mírného terénu na lesních cestičkách. Vyběhnout můžete až k biskupskému gymnáziu či k hvězdárně.

Lužánecký park

Pro ty, kteří běhají spíše po menších dávkách a bydlí poblíž centra Brna, doporučujeme Lužánecký park. Rozhodně to není místo klidu, protože park nabízí útočiště jak pro běžce, tak pejskaře a další vyznavače jogínského či žonglérského umění. Přesto si v něm lze zaběhat celkem pohodlně a méně náročným běžcům to bude bohatě stačit.

Holedná

Máte rádi přírodu a jste milovníci zvířat. Obora Holedná je jak dělaná pro ty, kteří chtějí na své trase potkat také jeleny či daňky a kochat se majestátností těchto zvířat. Obora se nachází mezi částmi Bystrc, Komín, Jundrov a Kohoutovice. Využít můžete jednu z třech turistických tras, nebo se vydat po své vlastní ose malými cestičkami mezi stromy. Zavítat můžete také na vrchol Holedná.

Tak šup, vyrazte běhat a objevovat krásy svého okolí. Kdy jindy začít než dnes.

Štítky Brno, Brněnská přehrada

Tipy na nejlepší trasy pro běžce v Brně a okolí  |  Radilka  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.