Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Brněnskými ulicemi od pátku brázdí pojízdná cyklohospoda

Šestnáct míst, devět šlapajících, řidič a pípa. Tak vypadá první brněnský pojízdný výčep. Na svou historicky první jízdu po ulicích Brna vyjel sice už v létě, od té doby však prošel řadou úprav. Páteční testovací jízda tak zahajuje novou éru netradičního pití piva v Brně.

 

Devět šlape, jeden řídí. A všichni pijou. Tedy až na řidiče, který musí být střízlivý. "Kološkopek" se pohání jako běžné kolo – cestující musí šlapat, řidič otáčí volantem. Oproti tomu má však pár vychytávek navíc – třeba pivní pípu nebo bezdrátový reproduktor.

Cyklovýčep nechala parta okolo hostince U Daana přivést už loni v létě z Holandska. "Udělali jsme jednu dvě testovací jízdy, které měly úspěch. Od konce léta jsme začali pracovat na renovaci," upřesnil jeden z autoru projektu a majitelů pojízdné cyklohospody Marek Fišer. "Po domluvě se Starobrnem tak vznikl Kološopek. Dneska máme testovací prvojízdu," uvedl Fišer.

Brno se tak zařadí do řady evropských a světových měst, kde už je pojízdná hospoda zavedenou zábavou. "V Budapešti těchhle mašinek jezdí asi třicet, tam už to nikoho nezvruší. U nás jsme v tomhle ohledu takoví pionýři. Uvidíme, co to udělá," doplnil Fišer.

Dnešní okružní jízda začala po druhé odpolední u hostince U Daana a zamířila do centra města. "Jaká bude další trasa, uvidíme. Záleží, v jaké kondici bude posádka" prohlásil Fišer.

Kološkopek bude v budoucnu volně k pronajmutí, poslouží i jako atrakce na různé akce.

Štítky Brno, hospoda, Nizozemsko, Budapešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnskými ulicemi od pátku brázdí pojízdná cyklohospoda  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.