Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Stěhování do Brna: Kde jsou atraktivní rezidenční lokality?

PR článek

Brno je druhé největší město v Česku, současně jde o největší metropoli Moravy. Díky bohaté občanské vybavenosti, dobré dopravní dostupnosti i specifické atmosféře láká Brno mnoho mladých rodin. Ve kterých lokalitách hledat bydlení?

Masarykova čtvrť

Masarykova čtvrť dnes patří k nejžádanějším lokalitám v Brně. Již na první pohled si všimnete vysoké úrovně architektury, čtvrti dominují funkcionalistické a secesní budovy, stavby z velké části vznikaly během dodnes populárního období první republiky.

Díky tomu, že čtvrť leží dále od centra a mimo hlavní dopraví tepny, nabízí dostatečný klid. V blízkosti se navíc nachází Wilsonův les, který bude lákat k procházkám podobně jako park Kraví hora s hvězdárnou. Zároveň se ale rychle dostanete k „šalině“, která projíždí Březinovou, resp. Údolní ulicí a vede do centra Brna. Autem se zase poměrně rychle dostanete na městský okruh a na dálnici, aniž byte se museli přibližovat přeplněnému centru města.

Spolehnout se můžete na čistotu a bezpečnost, v sousedství totiž budete mít především movitější obyvatele Brna.

Připravte se na to, že vzhledem k atraktivitě lokality patří ceny tamních nemovitostí k nejvyšším, nepočítáme-li samotné centrum města. Na druhou stranu se již v historii prokázalo, že jejich hodnota neklesá ani během krize a koupě nemovitosti v této lokalitě je tak i z investičního hlediska takřka sázkou na jistotu. V případě, že hledáte pronájem bytu Brno, budete mít v Masarykově čtvrti kvůli zvýšenému zájmu hledání složitější.

Líšeň

Líšeň je nezaměnitelnou brněnskou čtvrtí. Nachází se na samém okraji Brna, jednou z nevýhod je tedy horší dostupnost do centra. Líšeň ale tento nedostatek bohatě kompenzuje svým charakterem.

Jde o klidnou čtvrť, která si žije svým vlastním životem. V některých místech vám Líšeň nabídne až maloměstský, či dokonce vesnický klid, přesto disponuje veškerou potřebnou občanskou vybaveností odpovídající životu ve druhém největším městě ČR.

Díky poloze na okraji města ale Líšeň boduje v blízkosti přírody. Nedaleké Mariánské údolí nebo Moravský kras patří mezi nejatraktivnější přírodní lokality Jihomoravského kraje.

Současně je Líšeň lokalitou cenově dostupnější oproti jiným vyhlášeným čtvrtím, které se nacházejí blíže centru.

Cejl

Toužíte-li po napojení na centrum města a po nefalšované brněnské atmosféře, jednou z lokalit, kterou budete zvažovat, je Cejl a jeho okolí. Cejl patří v rámci centra k cenově dostupnějším lokalitám, současně se nachází jen několik kroků od historického jádra města. Rozhodně přitom neplatí, že by Cejl byl lokalitou nebezpečnou nebo vyloučenou, jak se o něm někdy tvrdí. Přirovnat bychom jej v tomto ohledu mohli k pražskému Žižkovu, na který i přes někdy nevalnou pověst nedají místní dopustit.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Líšeň, Česko, Morava, Cejl, centrum města, První republika, Kraví hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stěhování do Brna: Kde jsou atraktivní rezidenční lokality?  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.