Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kam na longboard v okolí Brna? Máme pro vás 3 tipy

PR článek

Nevíte, kam vyrazit o víkendu? Poznejte tři oblíbené stezky v Brně a jeho okolí, které můžete brázdit nejen na kole a in-line bruslích, ale také na longboardu. Vydejte se podél řeky Svitavy a Svratky nebo se projeďte krásným Mariánským údolím.

Seznamte se s longboardem

Co že je to ten longboard? Na první pohled připomíná klasický skateboard, od něhož se odlišuje svou délkou (kolem 1 m) a šířkou (19–25 cm). Typická jsou pro něj větší, širší a měkčí kolečka, což z longboardu dělá ideální dopravní prostředek do města, zábavu si s ním ale užijete i na asfaltových stezkách v přírodě.

Jak vybrat svůj první longboard

Pro začátečníky je nejvhodnější longboard s tvarem desky pintail, který připomíná rybu nebo protaženou kapku. Snadno se ovládá a zvládne základy téměř každého stylu jízdy. Jakmile se z longboardu stane váš nepostradatelný parťák, sáhněte po prknu typu cruiser nebo drop thru, s nímž budete lépe překonávat obrubníky a jiné nerovnosti.

Prohlédněte si širokou nabídku longboardů na Heurece. Seřaďte si je podle oblíbenosti nebo ceny, porovnejte vybrané modely mezi sebou a nezapomeňte si přečíst uživatelské recenze.

Krásným údolím řeky Svitavy

Brněnská stezka vedoucí z Obřan do Bílovic nad Svitavou patří k oblíbeným cílům in-line bruslařů a cyklistů, a to především o víkendech a za hezkého počasí. Na její začátek se dostanete buď autem, které můžete zaparkovat na Mlýnském nábřeží, nebo tramvají číslo 4, kterou se necháte dovézt na zastávku Babická.

Přibližně 4 kilometry dlouhá stezka prochází krásným údolím Svitavy z Obřan kolem bývalého lomu a bývalé kovárny směrem proti proudu řeky. Na obou jejích koncích vás navíc čeká občerstvení s venkovním posezením – konkrétně hospoda Na konečné v Obřanech a restaurace Sokolovna v Bílovicích nad Svitavou.

Podél řeky Svratky

Nejvytíženější brněnská stezka pro cyklisty a in-line bruslaře vede podél řeky Svratky. Čeká vás přibližně 8 kilometrů dlouhá trasa s kvalitním povrchem, která je vhodná jak pro začátečníky, tak pokročilé sportovce.

Na stezku se můžete napojit u nákupního centra Olympia, kde lze nechat zaparkované auto. Od obchodního domu se přes most u soutoku Svitavy a Svratky můžete vydat dvěma směry. Buď zamíříte doprava a necháte se zavést do samého centra Brna k hotelu Sharingham, nebo odbočíte doleva na krátký úsek, kde si ovšem užijete rychlou jízdu a nepotkáte žádná křížení ani mosty.

Projížďka Mariánským údolím

Zhruba půl hodiny jízdy autem od centra Brna se nachází Mariánské údolí, kterým vede asi 3 kilometry dlouhá cyklostezka vhodná i k in-line bruslení nebo jízdě na longboardu. Místy se sice budete potýkat s méně kvalitním povrchem, vyváží to ale krásná příroda a prostředí vodních nádrží.

Jak se na stezku dostanete? Přímé spojení z centra Brna bohužel není k dispozici, svézt se ale můžete autem, které pohodlně zaparkujete na začátku trasy – buď podél cesty, nebo na placeném parkovišti.

Ohodnoť článek

Štítky Brno, Svitavy, Svratka, inline brusle, Mariánské údolí, Obřany, Bílovice nad Svitavou, Sharingham s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam na longboard v okolí Brna? Máme pro vás 3 tipy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.