Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladík v Brně po napadení v klubu bojoval o život. Útočit měl místní boxer

Oslavit začátek školního roku a užít si večer s kamarády. S takovým cílem zamířil do brněnského hudebního klubu Sono Centrum osmnáctiletý mladík z Brna s partou přátel. Na tanečním parketu jej ale při zábavě brutálně napadl vrstevník. Oběť po nečekaném incidentu krvácela do mozku a bojovala o život. Sociálními sítěmi se mezitím šířila mylná informace, že chlapec na poranění zemřel.

K mimořádně drsnému útoku, který se odehrál přímo v budově klubu, došlo v sobotu čtvrtého září okolo třetí hodiny ráno. Podle jednoho z účastníků akce, který si nepřál být jmenován, nic nenasvědčovalo tomu, že situace nastane. „Semlelo se to strašně rychle. Viděl jsem jen, jak kluk leží na zemi a sbíhají se k němu lidi. Měl vyražené zuby a celý zkrvavený obličej. Za chvíli přijeli záchranáři a kluka odvezli,“ popsal brutální incident mezi návštěvníky party.

Bojoval o život

Záchranáři výjezd k mladému napadenému muži, jenž se měl po ráně do hlavy udeřit ještě o zem, potvrdili. Na místě mu poskytli základní ošetření. „Pacient byl při našem příjezdu při vědomí. Jednalo se o povrchové poranění a odvezli jsme jej k vyloučení vážnějších zranění do Úrazové nemocnice,“ popsala mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Právě podrobnější vyšetření lékařů ukázalo, že mladíkova poranění jsou mnohem vážnější, než se záchranářům zdálo. „Byl jsem zrovna toho rána také jako pacient v nemocnici, když přivezli toho kluka. Hned jsem si ho všiml, protože byl šíleně domlácený. S personálem normálně komunikoval, i když bylo zřejmé, že je trochu opilý. Choval se ale normálně. Asi po půl hodině ho vzali na lůžko a najednou mi přišlo, jako by přestal reagovat. Slyšel jsem jen lékaře, jak říkají, že má krvácení do mozku. Chlapec se strašně vyděsil, zatímco doktoři zvažovali, kam jej převezou," řekl svědek, který si pacienta s incidentem spojil až zpětně poté, co o útoku četl na sociálních sítí.

Zraněný hoch ještě téhož dne putoval do nemocnice na jednotku intenzivní péče. S život ohrožující diagnózou nakonec po bezdůvodném ataku strávil ve zdravotnickém zařízení okolo dvou týdnů. 

Stopy vedou ke známé mlátičce  

Podle informací redakce, které potvrdilo několik na sobě nezávislých zdrojů, se nepochopitelného zkratu dopustil teprve devatenáctiletý mladík. Mezi místní komunitou jde navíc o známou postavu vystupující pod přezdívkou Tony, jak řekl redakci Drbny dobře obeznámený zdroj. V minulosti se dotyčný chlapec věnoval lednímu hokeji, v posledních letech se přeorientoval na box, díky čemuž získal uplatnění jako příležitostný pracovník ochranky. Dohlížel například na hladký chod sportovních utkání nebo, paradoxně, na návštěvníky v tanečních klubech, kam se rovněž rád chodil pobavit i jako návštěvník. Na základě oslovených lidí znalých brněnské klubové scény se jedná o výbušného muže, s nímž si není radno zahrávat. 

Vím moc dobře, o koho jde. Když jsem například šla s kamarádkami do klubu a on stál u vchodu, věděla jsem, že je lepší s ním vůbec nediskutovat. Všichni o něm věděli, že nejde pro ránu daleko,“ popsala redakci jednadvacetiletá studentka Tereza. Také ostatní zdroje potvrdily, že se z původně nadějného sportovce v posledních letech vyklubal vyhlášený bitkař.

Každý má plány, dokud ode mě nedostane

Údajný agresor své fyzické dovednosti piloval také v tělocvičně, kam chodil pravidelně trénovat box. Dokonce nastoupil k několika soutěžním utkání, které lze zhlédnout na internetu. Image zápasníka a nesmlouvavého bojovníka si udržuje i na svých profilech na sociálních sítích. Například na jednom z nich se pod jeho profilovou fotografií nachází anglický citát, který lze volně přeložit do češtiny jako: „Každý má plány, dokud ode mě nedostane.“ 

Nevěděl, co se stalo

Policisté se na dotaz k případnému pachateli nechtěli vyjadřovat, protože případ stále vyšetřují. Zároveň ale redakci potvrdili, že identitu pravděpodobného násilníka znají. Informace o něm dostali od svědků události i od strážníků, kteří na místo osudného rána vyrazili na základě hlášení záchranářů. 

Mladík měl poraněná ústa a nedokázal říct, jak ke zranění došlo. Kolegové okamžitě kontaktovali dva svědky, kteří hlídce popsali, že chlapce někdo bezdůvodně napadl. Ještě na místě zjistili strážníci o údajnému útočníku osobní údaje a adresu bydliště. Informace následně předali policistům,“ uvedl mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem

Slova mluvčího strážníků potvrdila také státní policie. „Oznámení o napadení jsme řešili následujícího dne odpoledne, kdy nám případ předali strážníci,“ sdělil mluvčí Petr Vala.

Klub se brání a vyvrací fámy

V nezáviděníhodné situaci a pod palbou kritiky je i vyhlášený brněnský klub Sono, jenž patří k nejmodernějším podnikům v Česku. Lidé spílají zejména pořadatelské službě, že včas nezabránila konfliktu a nechala útočníka odejít z podniku. 

Dlouhodobě spolupracujeme se specializovanou bezpečností agenturou, se kterou jsme neměli od otevření Sona žádné problémy. Klubové prostředí přináší konflikty, které řešíme a snažíme jim předcházet. Nicméně incidenty se dějí,“ připustil za brněnský klub Sono Centrum Adam Pitrocha, podle nějž je pro podnik celá záležitost krajně nepříjemná, protože minimálně v očích mladých návštěvníků utrpěl výrazný škraloup. Krátce po napadení se totiž na sociálních sítích mezi mládeží lavinově rozšířila nepravdivá zpráva o tom, že napadený zemřel.

Celá skutečnost nás velmi mrzí nejen kvůli zdraví a bezpečnosti návštěvníků, pro které děláme maximum, ale i kvůli fámám a nepravdám, které ohrožují dobré jméno Sona,“ narážel Pitrocha na příspěvky na sociálních sítích, které tam kolují. 

Počkejte na konec vyšetřování 

Policisté uvedli, že bližší informace v současné době dále nebudou veřejnosti poskytovat s ohledem na stále trvající vyšetřování. Nekomentovali ani dotaz redakce, který mířil na to, zda má zdánlivý pachatel na svědomí podobné případy již v minulosti. „Policisté klasifikují událost jako ublížení na zdraví a výtržnictví. Případ nadále intenzivně vyšetřujeme a stále vyslýcháme svědky události,“ dodal Vala.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Strážníci, Záchranáři, napadení, Box, sociální síť, Sono Centrum, nemocnice, Sona, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík v Brně po napadení v klubu bojoval o život. Útočit měl místní boxer  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.