Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa na domácím hřišti zdolala Oceláře a bere tři body

Na góly chudý zápas, za to však na šance bohatý. Fanoušci čekali na vítězný gól až do 46. minuty, kdy trefa Petera Muellera v přesilovce zajistila Kometě tři body. K výhře výrazně přispěl také Vejmelka, který se postaral o všech 24 pokusů Ocelářů. Kometa zvítězila 1:0.

Puk se přeléval ze strany na stranu, ale ani jednou nezapadl do brány

Puk v prvním dějství lítal ze strany na stranu, stejně jako golmani v bráně. Kváča i Vejmelka se postarali o všechny pokusy obou týmů. Před třineckou bránou si vytvořil pěknou šanci Daniel Rákos, ale Kváča veškeré jeho snažení zatrhl. Na druhé stráně například Vrána, ale trefil tyčku. 

Brankáři na obou stranách nechtěli polevit ani v druhé třetině

V druhé dvacetiminutovce padlo stejně gólů jako v prvním dějství - nula. Kometa si v první a druhé třetině vytvářela více šancí a opticky hráli lepší hokej, ale brněnští hokejisté opět odcházeli do šaten s nulovým skóre. Kváča ani Vejmelka nechtěli být zdoláni. 

„Byl to výborný zápas, vyrovnaný v první třetině. Ve druhé stále bez branek, i když si myslím, že jsme tam měli velké možnosti na to dát gól. Celé mužstvo si zaslouží pochvalu, jak odehrálo zápas směrem dozadu a jak bojovalo,“ hodnotí asistent brněnského trenéra Kamil Pokorný. 

Třetí třetina přinesla Kometě první a vítezný gól

Až šestačtyřicátá minuta rozhodla celý zápas. Během přesilovky Zaťovič našel Petera Muellera, který bez problému poslal puk za záda třineckého brankáře. Šance si do konce zápasu vytvářely oba týmu, ale neúspěšné. Kometě stačil ke zdolání Ocelářů jeden gól a na domácím hřišti si ve velice vyrovnané hře brněnští hokejisté vybojovali tři body. 

„Narazily na sebe dva kvalitní týmy a věděli jsme, že může rozhodnout přesilovka, což se dnes stalo. My jsme s našimi přesilovkami nenaložili dobře a víme, že Kometa má dobré hráče na početní výhody,“ hodnotí zápas třinecký trenér Marek Zadina.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ivo Dostál

Štítky hokej, Kometa, Oceláři, Třinec, Brno, výhra, tři body, HC Kometa Brno, Peter Mueller, Daniel Rákos, Marek Zadina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Kometa na domácím hřišti zdolala Oceláře a bere tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.