Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Voda na přehradě se zlepšila, problémy má stále Olšovec

Voda v Brněnské přehradě se za uplynulý týden zlepšila z druhého stupně na první, tedy na nejvyšší možnou kvalitu. Zároveň díky teplému počasí roste teplota vody, na většině míst má kolem 25 stupňů Celsia. Podobné je to u ostatních přírodních pláží v Jihomoravském kraji. Zákaz koupání dál platí jen v rybníku Olšovci na Blanensku, kde se počátkem července přemnožily sinice. Vyplynulo to z výsledků měření, které zveřejnila Krajská hygienická stanice.

V Brněnské přehradě byly během července zhoršené takzvané smyslově postižitelné vlastnosti. Znamenalo to, že na některých místech byly naplavené dřeviny a nečistoty. Nyní už je přehrada zcela čistá. Při posledních měřeních hygienici nezjistili kromě Olšovce vážnější problémy nikde.

Hygienici kvalitu vody v některých přírodních nádržích pravidelně kontrolují a výsledky zveřejňují na informačních tabulích přímo na dotčených plážích. Lidé mohou kvalitu vody posoudit také sami. Voda vhodná ke koupání by měla být čistá, nezkalená, na hladině a v okolí by neměly být odpadky a leklé ryby.

Zdroj ČTK

Štítky přehrada, Prýgl, kvalita vody, Brno, Olšovec, Brněnská přehrada, Krajská hygienická stanice, Jihomoravský kraj, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda na přehradě se zlepšila, problémy má stále Olšovec  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.