Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nemocnici v Tišnově čeká oprava, lékaři budou na jednom místě

Nemocnici v Tišnově čeká oprava, po které najdou pacienti všechny lékaře na jednom místě. Nyní jsou některé služby v jiné části města, což je pro pacienty nepohodlné, řekl dnes novinářům jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD). V areálu nemocnice bude také postaven nový lůžkový pavilon s kapacitou 100 lůžek. Kraj nyní nemocnici poskytne dva miliony korun na vypracování dokumentace k projektu, dotaci dnes schválili radní.

"Nyní dáváme zelenou přípravným pracím. Tišnovská nemocnice si zaslouží nový pavilon s lůžky místo stávajícího křídla, které je v dezolátním stavu," uvedl hejtman. Nemocnice je v budově bývalého sanatoria a vodoléčebného ústavu postaveného v roce 1900, křídlo se současným lůžkovým oddělením přibylo během druhé světové války. Na nemocnici bylo sanatorium přeměněno v roce 1957.

Kromě čtyřpatrového lůžkového pavilonu má podle plánů krajského úřadu vzniknout v areálu nemocnice klinika. Do ní se přestěhují lékaři, kteří dosud pracují v jiné části města. "Chceme, aby do budoucna bylo všechno na jednom místě," podotkl Hašek. Krajští radní dnes také schválili dotaci pro nemocnici v Hodoníně, kde je potřeba stavebně upravit chirurgii.

Zdroj ČTK

Štítky Tišnov, nemocnice, rekonstrukce, Nemocnice Tišnov, lékař, pavilon, Michal Hašek, ČSSD, druhá světová válka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnici v Tišnově čeká oprava, lékaři budou na jednom místě  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.