Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Komunikaci se záchranáři usnadní mobilní aplikace

Jednoduché spojení na zdravotnickou záchrannou službu chce Jihomoravanům nabídnout aplikace pro chytré mobilní telefony. Investici pro její pořízení ve čtvrtek schválila Rada Jihomoravského kraje. Zároveň požádala o téměř dvou a půl milionovou dotaci ze státního rozpočtu.

Aplikace by měla mít dva režimy. „Ve výukovém by sloužila k oživení znalostí chování v krizových situacích, první pomoci a postupů při různých katastrofách. V krizovém by pak umožnila spojení s jihomoravskými záchranáři,“ vysvětlila mluvčí Jihomoravského kraje Denisa Kapitančiková.

Aplikaci si budou moci všichni stáhnout do chytrých telefonů. „Při spojení se záchranáři lidé jednoduše odešlou údaje o poloze a obrázek krizové situace. Také se jim zobrazí cesta k nejbližšímu automatizovanému defibrilátoru, který by mohli použít před příjezdem zdravotníků,“ popsal hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Pokud se projekt osvědčí, je kraj připravený nabídnout ho dalším regionům nebo do zahraničí. „Celkové náklady by měly činit tři miliony korun, kraj by hradil šest set tisíc,“ dodal Hašek.

Autoři

Štítky záchranář, zdravotník, brno, jihomoravský, kraj, michal, hašek, hejtman, aplikace, iPhone, smartphone, chytrý, telefon, mobil, Jihomoravský kraj, Michal Hašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komunikaci se záchranáři usnadní mobilní aplikace  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.