Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hašek požaduje vznik pracovní skupiny pro zdravotnictví v Brně

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) požaduje vznik pracovní skupiny, která by dávala směr brněnskému zdravotnictví. Její součástí by byli zástupci ministerstva zdravotnictví, kraje, města a zdravotních pojišťoven, řekl dnes Hašek novinářům.

Skupina by podle hejtmana měla řešit fungování Mezinárodního centra klinického výzkumu (ICRC), brněnské Vojenské nemocnice a také otázku zdravotně-sociálních lůžek.

Pracovní skupina by se starala o koncepční i finanční stránku zdravotnictví v Brně. Výsledky by měla předložit nejpozději do roku 2015. "Je potřeba vyřešit, zda má ICRC zůstat součástí svatoanenské nemocnice, či nikoliv, nebo jestli stát bude nadále provozovat Vojenskou nemocnici. V opačném případě má totiž kraj zájem ujmout se chodu nemocnice," řekl Hašek. Podle
něj je v zájmu státu, kraje i města, aby bylo brněnské zdravotnictví stabilizované a bylo jasné, o co se postará stát, o co kraj a o co město.

"Chceme, aby jižní Morava byla první, kdo zavede takzvaná lůžkazdravotně-sociální," uvedl hejtman. Tento typ lůžek by měl vyřešit vznikající spory ve financování mezi ministerstvem zdravotnictví a ministerstvem práce a sociálních věcí. Lůžka pro lidi, o které chvíli pečují sociální pracovníci a někdy kvůli zdravotním problémům zdravotníci, by částečně hradila obě ministerstva.

Pracovní skupina by měla podle Haška vzniknout "s požehnáním vlády", protože stát zřizuje v Brně fakultní nemocnice a Vojenskou nemocnici. Kraj by měl ve skupině zastoupení jako zřizovatel záchranné služby.

Zdroj: ČTK
Foto: Wikipedia, David Sedlecký

Štítky Michal Hašek, zdravotnictví, Brno, ČSSD, nemocnice, vojenská nemocnice, Mezinárodní výbor Červeného kříže, Mezinárodní centrum klinického výzkumu, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Wikipedie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hašek požaduje vznik pracovní skupiny pro zdravotnictví v Brně  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.