Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnské nemocnice podepsaly smlouvu s VZP jako první

V pondělí 10. prosince uzavřely příspěvkové organizace Úrazová nemocnice Brno a Nemocnice Milosrdných bratří jako první v Jihomoravském kraji smlouvu o poskytování a úhradě hrazených služeb s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou.

Dlouhodobá smlouva na pět let (od 1. ledna 2013) byla se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou uzavřena po dvouletém jednání, a to v návaznosti na plošně vypovězené smlouvy k 31. prosinci 2012.

„Těší mě, že se nám podařilo úspěšně a jako prvním v Jihomoravském kraji završit dvouletá jednání uzavřením dlouhodobých smluv s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou. Tato skutečnost jistě přispěje k tomu, že obě městské nemocnice budou i nadále plnit roli stabilního prvku v síti nemocnic na území statutárního města Brna, respektive Jihomoravského kraje,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka.

V Úrazové nemocnici jde celkem o čtyři smlouvy na období 2013 až 2017, a to o smlouvu na lůžka s akutní péčí s počtem 144, smlouvu pro nově vzniklý odborný léčebný ústav, ošetřovatelská lůžka s rehabilitační péčí s celkovým počtem 30, smlouvu na poskytování stomatologických ambulantních služeb a smlouvu na poskytování ambulantní specializované péče lékařské služby první pomoci (LSPP).

Ta je v souladu s rozsahem výběrového řízení, které pravidelně vypisuje Jihomoravský kraj. Konkrétně se jedná o akutní ambulantní péči poskytovanou mimo hlavní pracovní dobu v odbornostech praktického lékaře pro dospělé a stomatologickou péči pro děti a dospělé, oboje pro občany města Brna.

V případě Nemocnice Milosrdných bratří se jedná jak o akutní, tak následnou zdravotní péči. Nemocnice tedy i nadále bude občanům poskytovat  zdravotní péči na akutních lůžkách (vnitřní lékařství včetně lůžek intenzivní péče, chirurgie, gynekologie a porodnictví, novorozenecké, ARIM = anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicína  v rámci společného lůžkového fondu) a dále v nezměněném rozsahu na 243 lůžkách pro dlouhodobě nemocné (Léčebna pro dlouhodobě nemocné na Polní a na Červeném kopci). Součástí dohodnutých služeb je dále péče ambulantní v nezměněném spektru a rozsahu.

Tisková zpráva
Foto: www.unbr.cz

Štítky nemocnice, Brno, smlouva, VZP, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky, Jihomoravský kraj, Nemocnice Milosrdných bratří, Úrazová nemocnice v Brně, Roman Onderka, Léčebna dlouhodobě nemocných

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské nemocnice podepsaly smlouvu s VZP jako první  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.