Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Neděle 27. října 2024  |  Svátek má Šarlota / Zoe
Bez reklam

V Blansku otevřeli novou ambulanci. Je určená pro pacienty se závažným onemocněním

Blanenská charita rozšířila nabídku služeb, nedávno otevřela paliativní ambulanci určenou pro pacienty se závažným onemocněním. Jde o první zařízení tohoto druhu v okrese. Blansko o tom informovalo na svém webu.

Paliativní ambulance pomáhá pacientům v konečném stadiu nemoci. Ve většině případů jde o pacienty s onkologickým onemocněním, ale pro pomoc si do ambulance přicházejí i pacienti s vážnými neonkologickými nemocemi, jako je například selhávání ledvin, srdce, plic nebo degenerativní onemocnění nervového aparátu.

„Když už medicína nemůže pro pacienta udělat nic pro to, aby se uzdravil, nastupuje paliativní péče. Je od toho, aby ulehčovala projevy nemoci. Neléčí primární příčinu, ale snaží se tlumit a dostat pod kontrolu příznaky onemocnění, například dušnost, nevolnost, noční neklidy, nechutenství a další,“ uvedla vrchní sestra ambulance Lenka Odehnalová.

Kromě léčení obtíží spojených s nemocí ambulance nabízí konzultace se sociálním pracovníkem či psychologickou podporu. Zajišťuje také návaznou péči, tedy domácí zdravotní péči, mobilní hospic nebo lůžkový hospic.

Služeb paliativní ambulance v Blansku mohou pacienti využít vždy ve čtvrtek. Dopoledne většinou zdravotnice navštěvují pacienty doma, odpoledne jsou k dispozici v prostorách ambulance klientům, kteří jsou schopni přijít sami. Ambulance sídlí na adrese Mahenova 13,  kontaktovat ji lze na telefonním čísle 733 755 939 nebo e-mailem paliativni.ambulance@blansko.charita.cz.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky zdraví, charita, lékař, zdraví, Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Blansku otevřeli novou ambulanci. Je určená pro pacienty se závažným onemocněním  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.