Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

Lidé na jihu Moravy stále více kašlou a smrkají. Nejvíce marodí předškoláci

V Jihomoravském kraji vzrostl počet akutních respiračních onemocnění o 13,5 procenta na 1845 případů na 100 tisíc obyvatel, zejména kvůli rhinovirům a koronavirům. Nejvíce postiženy jsou děti do 5 let. Nemocnice reagují doporučením nošení respirátorů a omezením návštěv.

V Jihomoravském kraji proti minulému týdnu narostl počet lidí s akutními respiračními onemocněními o 13,5 procenta na aktuálních 1845 na každých 100 tisíc obyvatel. Příčinou jsou tzv. nechřipkové respirační viry typické pro tuto roční dobu, nejvíce rhinoviry či koronaviry. V porovnání s krajským průměrem je více nemocných v Brně a okolí, plyne z informací na webu hygieniků.

Akutní respirační infekce, tedy záněty nosohltanu, hrtanu či průdušek způsobené viry, nyní rychleji postihují děti do pěti let, což je pro tohle období typické. „Nemocnost se od konce září zvyšuje. Vývoj je obdobný jako každý rok, souvisí to s ochlazením, častějším pobytem v uzavřených prostorech a úbytkem slunečního záření,“ uvedla ředitelka protiepidemického odboru Renata Ciupek.

Na větší počet nemocných reagují nemocnice v kraji, které vyzývají k nošení respirátorů a omezují návštěvy. V obou fakultních nemocnicích jsou nicméně návštěvy nyní beze změny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Jihomoravský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé na jihu Moravy stále více kašlou a smrkají. Nejvíce marodí předškoláci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.