Počasí dnes24 °C, zítra21 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Koupání v nádrži u Letovic může být pro některé lidi rizikové. Důvodem jsou sinice

Vodní nádrž Letovice na Blanensku má zhoršenou kvalitu vody. V porovnání s minulým týdnem hygienici evidují vašší množství sinic a chlorofylu. Hodnocení je třetím stupni z pěti, kdy pátý stupeň je nejhorší. Koupání ve vodní nádrži u Letovic tak může být pro některé skupiny lidí rizikové.

V Letovicích platí podle hygieniků třetí stupeň z pěti a má tak aktuálně nejméně kvalitní vodu ze všech jihomoravských přírodních koupališť. „Jde o upozornění některým skupinám, že koupání v takové vodě je rizikové. Týká se to třeba dětí, těhotných žen nebo alergiků. Voda může způsobit alergické reakce na sliznicích nebo zarudnutí kůže," řekl pro ČTK ředitel odboru hygieny obecné a komunální Miroslav Staněk.

Hygienici pravidelně kontrolují vodu ve 22 nejnavštěvovanějších přírodních koupalištích Jihomoravského kraje. Zvýšený výskyt sinic a chlorofylu je třetí týden ve všech pěti koupalištích Pryglu, voda je však podle hygieniků stále vhodná ke koupání. „Na přehradě pomáhají kvalitu vody udržet opatření Povodí Moravy," uvedl Staněk. Druhý stupeň platí také pro vodní nádrž Palava na Blanensku a zhoršená průhlednost vody je i v rybníku Suchý na Blanensku.

Ostatní místa jako například Vranovská přehrada nebo biotop v Oslavanech na Brněnsku jsou pro koupání ideální.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením KHS Brno

Štítky koupaliště, Blanensko, Jihomoravský kraj, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupání v nádrži u Letovic může být pro některé lidi rizikové. Důvodem jsou sinice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.