Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Brně vypadlo dítě z okna. Buďte opatrní, naléhají na rodiče záchranáři

Štěstí v neštěstí potkalo dítě v brněnským Maloměřicích, která vypadalo z okna ve třetím patře bytovky. K malému pacientovi pohotově dorazila záchranná služba a převezla jej do nemocnice, aby lékaři vyloučili vážnější zranění. Zdravotníci nyní varují rodiče, aby svá batolata neustále hlídali.

Operační středisko jihomoravské záchranné služby vyslalo na začátku týdne do Maloměřic celý lékařský tým. Doktoři spěchali k ošetření dítěte, která vypadlo z okna ve třetím patře. „Malého pacienta jsme zkontrolovali, ošetřili a převezli k vyloučení vážnějších zranění do Dětské nemocnice v Brně,“ popsala mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Zárověn Bothová apelovala na rodiče, aby dávali na děti pohybující se poblíž otevřených oken pozor. „Malé děti, obzvláště ty v batolecím věku, jsou velmi rychlé, vynalézavé a zvědavé. Rodič musí být neustále ve střehu, stačí skutečně jen pár vteřin nepozornosti a může se stát neštěstí,“ naléhala.

Základní rada tak zní, že dítě by se vůbec nemělo dostat na balkon. Rodič by mu měl podle záchranářů zablokovat přístup. Stejně tak by se batolata neměla dostat k otevřenému oknu. „I když se rodič domnívá, že okno je dostatečně vysoko a dítě na něj nedosáhne, není to pravda. Dítě je schopno dostrkat si k oknu krabici, židličku nebo třeba i velkou hračku, na předmět vyleze a okno je na dosah," vysvětlila Bothová. 

Mluvčí záchranářů dopuručuje pořídit si do oken zábrany nebo pojistky. „Je to jen malá finanční a časová investice, která dítěti zajistí bezpečí,“ dodala a zároveň upozornila, že síťka proti hmyzu dítě nezachrání.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky batole, pád, záchranáři, varování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

A NIC SE NEPÍŠE O MÁMĚ - NEBO O HLÍDACÍM TÁTOVI - KOLIK TOHO VYBUMBALI??

Úterý, 29. srpna 2023, 16:38Odpovědět

V Brně vypadlo dítě z okna. Buďte opatrní, naléhají na rodiče záchranáři  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.