Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Experti vybrali nejlepší kontaktní čočky v roce 2023

PR článek

Ať jsou pro vás kontaktní čočky nové nebo je nosíte už léta, určitě oceníte užitečný přehled nejlepších kontaktních čoček. Sestavili ho optometristé a optici na základě svých zkušeností a znalostí vycházejících z nejnovějších lékařských poznatků. Výsledkem je souhrnný materiál obsahující popis různých typů čoček a jejich hlavní výhody, stejně jako rady pro výběr čoček. Experti vzali v potaz popularitu modelů kontaktních čoček i názory a recenze zákazníků. Kritériem byl také poměr ceny a kvality kontaktních čoček.

Jaké jsou tedy nejlepší kontaktní čočky? Jedná se o denní čočky DAILIES AquaComfort Plus. Jsou to moderní hydrogelové denní čočky od Alconu, specialistů na výrobu čoček. Jsou určeny ke korekci krátkozrakosti a dalekozrakosti. Čočky DAILIES AquaComfort Plus nabízí celodenní svěžest, pohodlí a jasné vidění. Pohodlí během nošení těchto čoček zaručují tři faktory. Vynikající regulace vlhkosti čoček DAILIES AquaComfort Plus minimalizuje tření a vysychání očí. Tím se zvyšuje komfort nošení. Dále je to unikátní zvlhčující technologie usnadňující mrkání. Vlhkost se dostává k oku s každým mrknutím. Očím je tak dodávána vlhkost v průběhu celého dne a ty zůstávají příjemně svěží. Čočky DAILIES AquaComfort Plus jsou vhodné pro lidi, kteří preferují jednodenní kontaktní čočky, jež nevyžadují každodenní péči. Vhodné jsou i pro uživatele s citlivýma očima, ale i pro občasné nositele čoček, kteří trpí krátkozrakostí nebo dalekozrakostí.

Druhé místo patří dvoutýdenním čočkám Acuvue Oasys, které jsou v Evropě velmi oblíbené. Acuvue Oasys také korigují krátkozrakost a dalekozrakost. Řadí se do nové generace čoček, mezi jejíž výhody patří pohodlné celodenní nošení s pomocí technologie Hydraclear Plus. Ostrost vidění a zároveň svěžest očí, umožňuje vysoká propustnost kyslíku. UV filtr 1. třídy pak zabraňuje proniknutí UV-A a UV-B záření. Uživatelé těchto čoček by však měli mít na paměti, že kontaktní čočky plně nezakrývají celé oko. Je tedy důležité ho chránit i slunečními brýlemi. Čočky Acuvue Oasys jsou vhodné pro uživatele, kteří trpí krátkozrakostí/dalekozrakostí a hledají pohodlné čočky. Jejich vlastnosti ocení i lidé, jež tráví čas v klimatizovaném prostředí nebo u digitálních obrazovek nebo osoby které mají citlivé oči.

Měsíční čočky Biofinity na třetím místě jsou moderní silikon-hydrogelové měsíční čočky od výrobce Coopervision. Určené jsou ke korekci krátkozrakosti a dalekozrakosti. Jako jedny z nejlepších kontaktních čoček se vyznačují mimořádnou kombinací vysokého obsahu vody a nadprůměrné propustnosti kyslíku a je možné je nosit i kontinuálně. Největší výhodou čoček Biofinity je společně s vysokou propustností kyslíku také zvýšená úroveň zvlhčení díky technologii Aquaform, což přináší komfort při nošení. Patří také mezi nejlépe snášené čočky na trhu, vysoká propustnost kyslíku podporuje zdraví očí. Biofinity jsou už nějakou dobou jedny z nejoblíbenějších čoček v e-shopu. Čočky Biofinity jsou vhodné pro pravidelné nositele čoček, kteří trpí krátkozrakostí či dalekozrakostí, ale i pro ty, kteří upřednostňují měsíční periodu výměny. Používají je také zákazníci kteří v minulosti trpěli suchostí očí.

Jak si vybrat kontaktní čočky?
Klíčovými faktory pro výběr kontaktních čoček jsou povaha oční vady, životní styl nebo citlivost očí. Od nich se odvíjí typ a perioda výměny čoček a dále výběr vhodného materiálu a tedy parametrů jako obsah vody a propustnost pro kyslík.

Na dalším místě přehledu figurují dvoutýdenní torické čočky Acuvue Oasys pro Astigmatism, které mají všechny benefity Acuvue Oasys. Navíc jsou navržené pro korekci astigmatismu a umožňují jasné vidění ve všech situacích. Dalšími přednostmi Acuvue Oasys for Astigmatism je skutečnost, že byly vyvinuty speciálně pro korekci zakřivení rohovky a využívají speciální stabilizační design. Vysoká propustnost pro kyslík ve spojení s dlouhotrvající vlhkostí nabízejí skvělé pohodlí po celý den. Čočky obsahují UV filtr blokující UV-A a UV-B paprsky. Vhodné jsou pro uživatele trpící astigmatismem, pro nositele čoček s citlivýma očima, ale i pro ty, kteří chtějí mít pohodlné čočky.

Jednodenní čočky Dailies Total 1 jsou jedny z nejprodávanějších kontaktních čoček na světě. Tyto jednodenní kontaktní čočky ze silikon-hydrogelového materiálu jsou dále inovativní hned v několika směrech. Ve vnější vrstvě, jež je nejblíže oku, obsahují více vody (více než 80%). To umožňuje vysokou míru hydratace. Zaručují sametově hebký pocit, který je příjemný po celý den. Mají velmi tenké okraje a jsou vyrobeny z neionického materiálu, který brání ukládání usazenin na čočkách. Čočky Dailies Total 1 jsou vhodné pro nositele trpící krátkozrakostí nebo dalekozrakostí a dávají přednost jednodenním čočkám. Ocení je i lidé, kteří nosí čočky jen příležitostně, ale i nositelé s citlivýma či suchýma očima.

Kontaktní čočky lze dělit podle:
Doby nošení: jednodenní, dvoutýdenní, měsíční, čtvrtletní, kontinuální a roční.
Korekce oční vady: krátkozrakost/dalekozrakost, presbyopie, astigmatismus.
Materiálu: nejčastější jsou měkké hydrogelové vs. silikon-hydrogelové čočky.
Samostatnou kategorií jsou pak barevné kontaktní čočky, které slouží ke změně nebo zvýraznění přirozené barvy očí.
Často jsou k dostání v dioptrické i nedioptrické verzi.

Rovněž i další jednodenní čočky Lenjoy 1 Day Comfort jsou vyrobené unikátní technologií. Vyvinuli je odborníci ve Velké Británii. Díky své vysoké kvalitě Lenjoy 1 Day Comfort nabízí dlouhotravající pohodlí při nošení, optimální korekce zraku a příjemně osvěžující pocit v očích. Bologicky kompatibilní technologie hydratace zajišťuje proti-skluzovou složku a ochranu proti UV záření. Unikátní asferický design redukuje sférickou aberaci a tím vylepšuje ostrost pohledu i při zhoršených světelných podmínkách, jako je řízení vozidla večer, práce na počítači nebo sportování. Čočky Lenjoy 1 Day Comfort jsou vhodné pro nositele hledající čočky nabízející vynikající výkon a dlouhodobý komfort. Ocení je lidé, kteří vyžadují ostré vidění i za horších světelných podmínek, ale i ti, kteří trpí krátkozrakostí či dalekozrakostí a dávají přednost jednodenním čočkám. U kontaktních čoček Lenjoy 1 Day Comfort mohou zákazníci využít nabídky startovacího balíčku 10 čoček Lenjoy.

Kontinuální kontaktní čočky Lenjoy Monthly Day & Night jsou měsíční kontaktní čočky určené k nošení přes den i noc. Jsou vyrobeny v USA nejmodernější technologií. Díky tomu je použitý materiál Lenjoy Monthly Day & Night v současnosti nejzdravějším materiálem dostupným pro výrobu kontaktních čoček. Je to proto, že obsahuje silikon-hydrogel. Lenjoy Monthly Day & Night jsou jednou z nejtenčích kontaktních čoček dostupných na trhu, které umožňují ostré a jasné vidění i za špatných světelných podmínek. Vysoká propustnost kyslíku umožňuje nepřetržité nošení po dobu až 30 dnů a 29 nocí. Možnost kontinuálního nošení však musí zákazník konzultovat se svým lékařem či optikem. Nositele čoček ke korekci krátkozrakosti či dalekozrakosti, jež preferují kontinuální nošení po dobu až jednoho měsíce. Čočky Lenjoy Monthly Day & Night jsou vhodné pro nositele, kteří chtějí čočky s maximálním pohodlím a dobrou viditelností, ale i pro uživatele, jež preferují čočky se snadnou manipulací.

Optiku Lentiamo najdete na adrese Radnická 376/11

Pokud byste kontaktní čočky chtěli začít nosit, uvažujete o změně čoček nebo byste rádi spali v kontaktních čočkách, je vždy nutné navštívit očního specialistu, jenž vám na základě vyšetření zraku doporučí vhodnou korekci. Někteří výrobci nabízí zkušební čočky v menším balení. Lentiamo poskytuje službu měření zraku v optice, kdy vám naši optometristé změří zrak a také vás naučí, jak o čočky správně pečovat.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky kontaktní čočky, Lentiamo, přehled nejlepších kontaktních čoček, výběr kontaktních čoček, nejlepší kontaktní čočky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Experti vybrali nejlepší kontaktní čočky v roce 2023  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.