Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

V brněnské nemocnici koupili nový přístroj. Urychlí vyšetření mozku

Pacientům z moravské metropole pomůže při léčbě nový přístroj. Magnetická rezonance, kterou pořídila Fakultní nemocnice u sv. Anny (FNUSA) za více než padesát milionů korun, patří podle zdravotníkům k nejmodernějším na trhu. Brňanům zajistí rychlejší vyšetření a odborníci využijí zařízení i při výzkumu.

Výměna staré magnetické rezonance za moderní přístroj nebyla podle lékařů jednoduchou záležitostí. „Po stavebních úpravách se v březnu rozběhl zkušební provoz, nyní budou odborníci zkoušet také specifičtější a náročnější vyšetření,“ popsal mluvčí FNUSA Jiří Erlebach.

Přístroj je plně vybaven pro vyšetření celého těla a díky pokročilému systému je schopen vytvářet snímky ve vysoké kvalitě a v kratším čase než doposud. „Velkou skupinu pacientů tvoří například lidé s roztroušenou sklerózou, u kterých vyšetřujeme současně mozek i páteř, a proto je důležité, že vyšetření trvá kratší dobu,“ vysvětlil Tomáš Holeček z Kliniky zobrazovacích metod.

Nová magnetická rezonance navíc odborníkům umožní snímat daleko náročnější a specifičtější sekvence. I proto jej lékaři plánují využívat nejen pro stávající pacienty, ale také pro výzkum. Potřeba vyšetření je podle nemocnice velmi vysoká, v současnosti jsou čekací doby tři až čtyři měsíce. Zdravotníci nicméně vždy přihlížejí k akutnosti vyšetření či jeho typu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FNUSA

Štítky magnetická rezonance, vyšetření, FNUSA, lékaři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V brněnské nemocnici koupili nový přístroj. Urychlí vyšetření mozku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.