Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

U brněnské svaté Anny po třech letech balí odběrové centrum na covid. Nechodili už lidi

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně končí provoz odběrového centra na covid, je malý zájem. Zájemci o testování ale mohou přijít jinam. V tiskovém hlášení o tom informoval mluvčí nemocnice Jiří Erlebach. Zdravotníci v centru od začátku provozu otestovali více než 195 tisíc lidí.

Odběrové centrum funguje v budově C, agendu od 2. května převezme ambulance Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku ve 3. poschodí budovy A5. Zájemci na testy pro vyloučení covidu tam mohou do Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně přicházet nadále ve všední dny od 7:15 do 8:30. Objednávat se není potřeba.

Odběrové centrum bylo veřejnosti k dispozici od 10. srpna 2020. „Za necelé tři roky své působnosti v něm zdravotníci otestovali více než 195 tisíc pacientů, a to buď PCR, nebo antigenní metodou. V současnosti je zájem o potvrzení či vyvrácení infekce nízký, přichází průměrně deset lidí denně, převážně na PCR stěry. Službu proto převezme ORL ambulance," uvedl Erlebach.

První potvrzené případy covidu-19 se v Česku objevily 1. března 2020. Dosud mělo podle údajů ministerstva zdravotnictví pozitivní test na covid přes 4,6 milionu lidí, skoro desetina z nich byla pozitivně testována opakovaně. Od konce roku 2020 je dostupné očkování, podstoupilo ho 65,5 procenta populace. Třetina má i posilující dávku a 7,5 procenta dvě posilující dávky vakcíny. Největší vlny epidemie Česko zažilo od října 2020 do května 2021 a znovu od podzimu 2021 do jara.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FNUSA

Štítky Brno, FNUSA, Covid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U brněnské svaté Anny po třech letech balí odběrové centrum na covid. Nechodili už lidi  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.