Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Daruj krev za pivo. Kyjovská nemocnice láká dárce na speciály z malých pivovarů

Nemocnice Kyjov láká dárce krve na pivo z lokálních pivovarů. Ve spolupráci s hematologií a transfuzním oddělením pořádá tento a příští týden akci Pivo za krev. Cílem je zvýšit povědomí o důležitosti darování krve a přitáhnout co nejvíce dárců, ať už pravidelných, či těch, kteří se rozhodli dát krev poprvé, řekla mluvčí nemocnice Veronika Hollerová.

Láhev piva za darování krve dostali lidé poprvé v tomto týdnu v pondělí a úterý. Další možnost mají příští týden ve stejné dny. Podle Hollerové za první dva dny darovalo krev 70 dobrovolných dárců. „V pondělí jsme proti standardnímu odběrovému dni zaznamenali mírný nárůst, ale není to tak, že by pivo bylo pro někoho důvod, proč darovat. Vnímáme to jako milé zpestření. Sice neregistrujeme nedostatek krve, ale pořád chceme být v kontaktu s pravidelnými dárci a motivovat nové," řekla.

Krev je často nezbytná v případě úrazů nebo při léčbě nemocí, například při poruchách krvetvorby nebo při náročných operacích. „Každá krevní dávka má neocenitelnou hodnotu pro ty, kteří ji potřebují, a každý dárce může být hrdý na to, že přispěl k záchraně něčího života. Krev lze darovat relativně snadno a rychle. Proces obvykle trvá méně než hodinu. Dárcovství navíc přináší výhodu i dárci, a to je prověření krve na nejrůznější nemoci," dodala mluvčí.

S nápadem podle Hollerové přišel Kyjovský pivovar. Do akce se zapojil také třeba Pivovar Louka, Křikloun či Dubňák. Opakovat by se měla na podzim.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv redakce

Štítky Kyjov, Nemocnice, Krev, Dárcovství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Daruj krev za pivo. Kyjovská nemocnice láká dárce na speciály z malých pivovarů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.