Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brněnská poliklinika má opravenou pediatrii i nový vchod

Novou pediatrií se chlubí druhá největší brněnská poliklinika. Zdravotnické zařízení na Lesné dostalo nový vstup s recepcí i opravené prostory ordinací. Zásah pomohl propojit vnitřní část přízemí tak, aby rodiče s dětmi nemuseli budovu obcházet přes venkovní areál.

Dvouletá oprava hlavního vstupu a pediatrie polikliniky na Halasově náměstí vyšla na necelých pětadvacet milionů korun. Deset milionů investovala do renovace příspěvková organizace Sdružení zdravotnických zařízení (SZZ) II Brno, která má budovu ve správě. Zbytek částky putovalo z rozpočtu města Brna.

Při rekonstrukci vznikl v propojeném přízemí dětský koutek a dvě nové ordinace. Do většího prostoru se přestěhovala pediatrička, která na Lesné působí dlouhodobě. Druhá ordinace s menší čekárnou na zaplnění ještě čeká. „Prostory jsou specifické, nenabízejí například dostatek místa pro kočárky. A tak hledáme nájemce, kterému bude čekárna vyhovovat. Mohlo by jít například o dětského logopeda nebo psychologa,“ vysvětlil ředitel organizace SZZ II Brno Dan Zeman.

Opravená mozaika i betonový strop

Při opravách interiérů se architekti snažili přiblížit původnímu materiálovému řešení. „Na podlaze je organicky tvarované linoleum a jsou tam originální svítidla. Do provozu se podařilo uvést také původní hodiny, které jsou umístěny na chodbě,“ řekla k investici zastupitelka města Brna pro oblast zdravotnictví Dagmar Seidlová (Společně).

Nový lesk dostala rovněž mozaika z roku 1975, která vítá návštěvníky ve vestibulu polikliniky. V prostoru hlavního vstupu instalovali dělníci také nové skleněné obklady a strop proměnili do původního betonového materiálu. „V renovaci polikliniky bychom chtěli pokračovat i nadále. Zásahy ale nebudou tak velké, půjde například o práce na elektroinstalaci, které se budou pohybovat v jednotkách milionů korun,“ řekl Zeman.

Výrazně se poliklinika proměnila již v roce 2019, kdy na objektu skončila výměna fasády. Budova z roku 1974 nabízí služby sedmdesáti nájemců, mimo jiné z oblasti neurologie, chirurgie, kardiologie i zubního lékařství. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Aneta Šamšulová

Štítky zdravotnictví, poliklinika, lesná, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská poliklinika má opravenou pediatrii i nový vchod  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.