Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jihomoravští záchranáři dostali novou moderní základnu

Boskovičtí záchranáři se téměř po třiceti letech stěhují do nové základny. Původní zázemí nemělo dostatečné kapacity a zaměstnancům nevyhovovalo ani pracovní prostředí. V základně v areálu boskovické nemocnice budou prozatím sídlit dvě výjezdové skupiny.

Výstavba dvoupatrové základny v Boskovicích na Blanensku trvala rok a čtvrt. Budova za jednaosmdesát milionů, jejímuž zhotovení napomohl úvěr Evropské investiční banky, poprvé otevřela své brány zaměstnancům ve čtvrtek. Spodní patro základny umožňuje parkování až čtyř sanitek a nachází se tam i sklady prádla a zdravotnického materiálu. V horním patře pak mají zázemí samotní záchranáři.

Budova je nízkoenergetická, napomáhají tomu i fotovoltaické panely na střeše. Prostory základny jsou dostatečně velké na to, aby v budoucnu mohla rozšířit své kapacity. „V Boskovicích budou sídlit dvě výjezdové skupiny, z toho jedna s lékařem. Do budoucna se předpokládá rozšíření na tři výjezdové skupiny,“ uvedl náměstek hejtmana Jiří Nantl (ODS).

Nestačila kapacita

Původní základna v boskovické nemocnici fungovala už od roku 1996 a současným potřebám záchranářů už nedostačovala. „Prostory původní základny nevyhovují kapacitně ani technicky. Výjezdů přibývá celkově, ale více jich evidujeme i tady na Boskovicku, takže větší a modernější základna je logické vyústění vývoje,“ sdělila ředitelka záchranářů Jihomoravského kraje Hana Albrechtová.

Důvodem k výstavbě nové základny bylo také zlepšení prostředí pro práci záchranářů. „Potřebujeme kvalitní zázemí pro záchranáře, aby se mohli soustředit na svou práci,“ vysvětlil jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Jihomoravského kraje

Štítky Boskovice, ZZS JMK, záchranáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští záchranáři dostali novou moderní základnu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.