Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Brně pořádají sedánky těžce obézní lidé. Povídají si o operaci

V brněnské nemocnici u svaté Anny otevřeli nový klub, v němž pořádají setkání těžce obézní lidé s lékaři, psychology i bývalými nadměrnými pacienty. Členové spolku si společně dodávají kuráž k tomu, aby podstoupili chirurgický zákrok.

Zájemci se za přítomnosti odborníků v důvěrném prostředí seznamují se všemi možnými riziky, jež obnáší takzvaná bariatrická operace. Právě takový chirurgický zákrok lékaři doporučují lidem, kteří trpí těžkou formou obezity. Na operační sál doporučují odborníci jít i diabetikům s lehčí formou nadváhy. Takzvané zmenšení žaludku, jak operaci laici nazývají, mají možnost nově podstoupit ve svatoanenské nemocnici.

„Všichni pacienti se samozřejmě musí před operací vzdělávat, v průběhu léčby ale mohou nastat situace, které jsou pro ně nečekané. Informace pak shání často v různých diskusích a z neověřených zdrojů,“ popsala psycholožka a organizátorka iniciativy ve Fakultní nemocnici u svaté Anny (FNUSA) Judita Konečná

Účastníci se svěřují na sedánku expertům na nadváhu. Specialisté jim na oplátku předávají odborné informace, ale také s příchozími sdílejí své zážitky, tipy i obavy. „Ze své zkušenosti to považuji za velký benefit. Je to skvělá příležitost pro ty, kteří stále váhají, zda operaci podstoupit, ale také pro pacienty po zákroku, kteří se chtějí udržovat v módu 'akce' nebo si poslechnout o zkušenostech ostatních,“ doplnila Konečná s tím, že neformální setkání se konají vždy první čtvrtek v měsíci od 16 hodin v areálu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně v Pekařské ulici.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FNUSA

Štítky Brno, Fnusa, Obezita, Lékaři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně pořádají sedánky těžce obézní lidé. Povídají si o operaci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.