Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na jižní Moravě se objevilo už půl milionu případů covidu

Počet potvrzených případů koronaviru v Jihomoravském kraji překonal hranici půl milionu. K dnešku to vyplývá z webu ministerstva zdravotnictví. Za poslední den přibylo 62 nakažených, čímž se počet potvrzených nákaz téměř za tři roky dostal na půl milionu a pět lidí. V kraji žije téměř 1,2 milionu obyvatel. Jihomoravané zároveň dostali přes dva miliony dávek očkování proti covidu, někteří mají i čtvrtou dávku.

Web ministerstva eviduje pouze případy koronaviru potvrzené oficiálním testem nebo lékařem, počet zahrnuje také opakovaná onemocnění u jednoho člověka. Je ale možné, že nakažených bylo více, jen o nemoci nemuseli vědět, nebo ji přečkali doma bez potvrzení nákazy.

Z celkového počtu půl milionu případů se více než 65.000 týká seniorů ve věku nad 65 let. Podle informací ministerstva právě lidé staršího věku, dlouhodobě nemocní nebo obézní patří mezi rizikové skupiny, které by se měly nechat očkovat. Opakovaně to uvedl i ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

Pandemie covidu propukla v ČR téměř před třemi lety v březnu. V ČR je od té doby k dnešku téměř 4,6 milionu potvrzených případů. Lidé dostali 18,6 milionu dávek vakcíny proti covidu-19, k obvykle dvěma dávkám základního očkování si někteří nechali dát i další dvě posilující dávky.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jitka Koudelová

Štítky ČR, koronavirus, Jihomoravský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Rouš

To je zas bulvární titulek. Tak už i Drbna?

Sobota, 21. ledna 2023, 09:53Odpovědět

Na jižní Moravě se objevilo už půl milionu případů covidu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.