Počasí dnes22 °C, zítra17 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Do Brna míří onkologicky nemocné děti z Ukrajiny

Do specializovaných nemocnic v Evropě míří v důsledku válečného konfliktu na Ukrajině onkologicky nemocné děti ze zasažené země. Nemocné pacienty, kteří potřebují nepřetržitou péči, přijímá také Dětská nemocnice Fakultní nemocnice Brno (FN Brno).

Válka na Ukrajině výrazně omezila zdravotní péči o pacienty tamních nemocnic, a to včetně dětí trpících rakovinou. Potřebnou lékařskou pomoc poskytuje nyní ukrajinským dětem několik evropských referenčních center dětské onkologie. Jedním z nich je také brněnská dětská nemocnice. 

Podle mluvčí FN Brno Veroniky Plaché putují malí pacienti nejprve do ukrajinského Lvova, kde jim odborníci přeloží veškerou zdravotnickou dokumentaci do angličtiny. Poté přicházejí do specializovaných nemocnic. Jen ve čtvrtek si brněnská nemocnice převzala do péče pět uprchlických dětí, které do České republiky dorazily přes Polsko či Slovensko.

„Celkem tak brněnští dětští onkologové pečují o dvanáct pacientů v různém věku a s širokým spektrem nádorových onemocnění, které vyžadují aktivní onkologickou léčbu. S ohledem na pokračující válečný konflikt je bohužel nutno počítat s dalším nárůstem počtu podobných pacientů," řekla Plachá.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky zdravotnictví, nemocnice, Ukrajina, rakovina, onkologie, Brno, Fakultní nemocnice Brno, pacient, Dětská nemocnice FN Brno, Evropa, ruská invaze na Ukrajinu, Lvov, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Brna míří onkologicky nemocné děti z Ukrajiny  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.