Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Návrat k normálu. Brněnské fakultní nemocnice ruší zákaz návštěv

Zpátky k normálu se po covidu vrací návštěvnický režim ve dvou největších nemocnicích v Brně. Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny (FNUSA) i Bohunicích se ruší od středy zákaz návštěv. Přijít za blízkými je možné za předpokladu dodržování hygienických pravidel.

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně ruší opatření od středy 16. března. Pacienty na lůžkových odděleních je možné navštívit vždy ve středu a neděli od 15 do 17 hodin, a to ve zvýšeném hygienickém režimu. Mezi povinnosti návštěvníků patří i nadále mít nasazený respirátor po celou dobu pobytu ve zdravotnickém zařízení nebo důsledná hygiena rukou, aby nedošlo k ohrožení nemocných. Setkání s pacientem potrvá maximálně dvacet minut. 

Žádáme návštěvníky, aby se řídili pokyny zdravotnického personálu na daném lůžkovém oddělení. Ten na místě individuálně zváží, zda umožní pacientovi odejít s návštěvou ven nebo zůstane v pokoji či se přesune na jiné konkrétní místo přímo na oddělení,“ uvedl Jindřich Olšovský, lékařský náměstek FNUSA.

Obdobná pravidla platí rovněž ve Fakultní nemocnici v Bohunicích, jak potvrdila Drbně mluvčí FN Veronika Plachá. Návštěvním dnům jsou rovněž vyhrazeny středy a neděle, a to od 15:00 do 17:00 hodin. U dětských pacientů platí jiná pravidla. 

V Dětské nemocnici a na dětských odděleních FN Brno platí standardní návštěvní hodiny, tedy denně od 15:30 do 17:30 hodin (dále dle individuální domluvy s ošetřujícím personálem), soboty a neděle v čase od 9:30 do 11:30 hodin,“ uvedla bohunická nemocnice. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FN BRNO

Štítky Brno, FNUSA, FN, nemocnice, Návštěvy, Covid, návštěva, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Brno-Bohunice, pacient, Dětská nemocnice FN Brno, Nemocnice Bohunice, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návrat k normálu. Brněnské fakultní nemocnice ruší zákaz návštěv  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.