Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Na jižní Moravě přibylo za den přes pět tisíc potvrzených případů covidu

V Jihomoravském kraji přibylo za středu 5252 potvrzených případů nemoci covid, vyplývá z webu ministerstva zdravotnictví. Je to jeden z nejvyšších nárůstů za celou dvouletou dobu pandemie. Dvakrát byl denní nárůst přes šest tisíc, dvakrát přes pět tisíc. Takzvaná týdenní incidence, tedy počet případů nákazy za týden na sto tisíc obyvatel, klesla z 2495 na 2375 nakažených.

Zatímco v první polovině ledna přibývaly stovky až tisícovka případů denně, od druhé poloviny ledna přibývalo více než dva tisíce případů a poslední dva týdny se objevuje denně tři tisíce a více případů. Rekord padl minulý týden ve středu počtem přes 6680 nakažených.

Na jižní Moravě se objevili první nakažení předloni v březnu. Od té doby je k dnešku 327 272 potvrzených případů. Vyléčilo se 282 885 lidí, naopak 4 441 s nákazou zemřelo. Zdravotníci dali lidem 1 910 499 dávek vakcíny proti covidu. Někteří mají už třetí dávku. V kraji žije skoro 1,2 milionu obyvatel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Jihomoravský, Jihomoravský kraj, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě přibylo za den přes pět tisíc potvrzených případů covidu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.