Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Víkendové očkování táhne. Ve Slavkově u Brna lidé zaplnili kulturák

Mnohonásobně více lidí, než se očekávalo, se přišlo naočkovat proti covidu-19 do společenského sálu Bonaparte. Vedení města na Vyškovsku se rozhodlo jednorázově nabídnout lidem možnost nechat si píchnout první, druhou či třetí dávku vakcíny od firem Pfizer/BioNTech či jednodávkovou vakcínu Janssen. Vděční byli především důchodci, kteří si šli pro třetí dávku, že nemusejí nikam jezdit, řekla mluvčí radnice Veronika Slámová.

Vzhledem k tomu, že spousta lidí nyní bude mít nárok na třetí dávku, uvažuje vedení města o tom, že v lednu jednorázovou očkovací akci zopakuje.

Obávali jsme se, aby se přihlásilo alespoň 70 lidí, zaregistrovalo se jich 370. Rozdělili jsme je do skupin po 40 lidech a přicházejí po půlhodinách. Z města organizaci zajišťují čtyři lidé a máme tu tři zdravotníky z Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně,“ řekla Slámová. Podle ní jde zhruba 80 procent lidí na třetí dávku, ale jsou i takoví, kteří jdou na první dávku, když to mají tak blízko, uvedla mluvčí.

Akce podle ní může být inspirací pro ostatní podobně velká města, z nichž lidé musejí dojíždět do očkovacích center. Ze sedmitisícového Slavkova mohou lidé jezdit buď do Vyškova nebo do Brna. „Někteří praktici očkovali, ale zas skončili. Asi s tím zase začnou,“ předpokládá Slámová.

S nepříjemnostmi se ve Slavkově dnes nesetkali, i když byli připravení na podobné projevy odpůrců očkování jako například v Olympii u Brna. Ti tam občas dělají problémy a chovají se nepřijatelně až agresivně.

Napětí v brněnském očkovacím centru. Zdravotníci se bojí fyzických útoků

V brněnském očkovacím centru v obchodním domě Olympia panuje v posledních dnech pořádné dusno. Zdravotníci z velkokapacitního střediska, které je určené i pro neregistrované zájemce, čelí agresivním slovním útokům. Fakultní nemocnice u sv. Anny...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Slavkov

Štítky Slavkov, Očkování, Covid, Fnusa, Slavkov u Brna, Pfizer, BioNTech, Janssen Pharmaceutica, okres Vyškov, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkendové očkování táhne. Ve Slavkově u Brna lidé zaplnili kulturák  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.