Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jižní Moravě padají denní rekordy, za týden přibylo přes 17 tisíc nakažených

V Jihomoravském kraji přibylo za poslední týden 17 618 potvrzených nákaz covidem-19. Oproti předchozímu týdnu se objevilo o 4 682 případů více a na rekordních hodnotách jsou také denní přírůstky. Nejvíce nakažených přibylo včera.

Při vrcholu pandemie loni v listopadu nebo letos v lednu přibývalo denně přes tisíc nakažených, někdy se hodnoty blížily i ke dvěma tisícům. Nyní atakují čtyři tisíce. Za čtvrtek přibylo v kraji 3 790 případů, což je nejvíc od začátku epidemie. Za poslední dva týdny padl denní rekord na jihu Moravy už počtvrté. 

Nejvíce nakažených za čtvrtek přibylo v Brně-městě a to 1 118. Téměř osm set jich bylo na brněnském venkově, přes pět set na Hodonínsku. Mezi třemi sty až čtyřmi sty nově nakaženými se pohybovaly ostatní regiony.  Od začátku pandemie k dnešnímu dni je v kraji 214 003 potvrzených případů, vyplývá z webu ministerstva zdravotnictví. Takzvaná týdenní incidence, tedy počet případů za týden na sto tisíc obyvatel, vzrostla z 1 082 na 1 474, celostátní je nyní 1 231.

Situace se zhoršuje i v nemocnicích, kde postupně přibývá pacientů s covidem. Mají jich kolem devíti set, což je spolu s Moravskoslezským krajem nejvíce v ČR. Některé nemocnice vyčerpaly kapacitu, v tomto týdnu vyhlásila stav krajní nouze Nemocnice Vyškov, stav hromadného postižení osob Nemocnice Kyjov. V některých nemocnicích v kraji pomáhají vojáci a hasiči, ve čtvrtek záchranáři transportovali devatenáct pacientů s nemocí covid-19 z brněnských fakultních nemocnic do pražských. Cílem bylo nemocnicím na jihu Moravy pomoci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Jihomoravský, nakažení, Jihomoravský kraj, COVID-19, nemocnice, Morava, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Nemocnice Kyjov, Nemocnice Vyškov, okres Hodonín, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě padají denní rekordy, za týden přibylo přes 17 tisíc nakažených  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.