Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnská úrazovka dostane desítky milionů, aby byla ještě modernější

Brněnská úrazovka podstoupí další vlnu modernizace, kterou z velké části zaplatí město, jež je zřizovatelem zdravotnického zařízení v ulici Ponávka. Celkem 35 milionů korun půjde na rekonstrukce ordinací, elektrických rozvodů, podlah nebo výtahů. Záměr radních ještě podléhá souhlasu zastupitelů.

Úrazová nemocnice, kam lidé chodí na ošetření i o víkendu, částečných stavebních úprav doznala už v dřívějších letech. Hlavní budova se v roce 2019 dočkala například nového zateplení. Nové vybavení získala rovněž lůžková oddělení traumatologie, chirurgie, ortopedie či urologie. 

Investiční akce na rekonstrukci objektů před zhruba třemi lety vyšla vzhledem k původně plánovaným 16,5 milionu korun o 200 tisíc dráž. Mimo jiné byla za tyto peníze zateplena hlavní budova. Nyní se na tyto dřívější rekonstrukce naváže, a to schválenými 35 miliony korun,“ popsala Kateřina Gardoňová z tiskového střediska brněnského magistrátu.

Ještě před několika lety to vypadalo, že zdravotnickému středisku odzvonilo. Bývalý ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (za ODS) plánoval zařízení zrušit. Nakonec ale ze záměru sešlo a nemocnici, v níž podstoupí každý rok operační zákrok okolo sedmi tisíc lidí, převzalo do správy město. Nyní čeká zdravotnický areál další fáze oprav, při kterých se dělníci zaměří převážně na dosluhující inženýrské sítě. 

V rámci této částky se opraví například rozvody a výtahy, ale především dojde k rekonstrukci ambulancí. Současné uspořádání totiž neodpovídá standardům ani počtu pacientů, proto je čekají stavební úpravy, díky kterým budou pro návštěvníky komfortnější,“ uvedl brněnský náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Brno, Nemocnice, Modernizace, Dotace, rekonstrukce, Ponávka, Tomáš Julínek, ODS, Petr Hladík, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská úrazovka dostane desítky milionů, aby byla ještě modernější  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.