Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Na jižní Moravě znovu funguje krizová linka k očkování proti covidu

Jihomoravský kraj opět spustil informační krizovou linku k očkování. Na bezplatné lince 800 129 921 operátoři pomohou zájemcům s registrací k očkování v centrálním rezervačním systému, uvedla mluvčí kraje Alena Knotková. Lidé se na číslo dovolají od pondělí do pátku od 8:00 do 15:00.

Linka už dříve fungovala a dnes znovu spustila provoz. „S ohledem na aktuální epidemickou situaci jsme dočasně obnovili provoz Informační krizové linky Jihomoravského kraje, kde pomůžeme zájemcům s registrací na 1. a 2. dávku nebo 3. posilovací dávku. Na linku jsme nasadili pět operátorů z řad zaměstnanců Krajského úřadu Jihomoravského kraje,“ uvedl krajský koordinátor pro očkování Luboš Císař.

Podle něj kraj zaznamenal v posledních dnech velký zájem o očkování proti nemoci covid-19. „Za této situace samozřejmě upřednostňujeme registraci na konkrétní očkovací místa,“ poznamenal Císař.

V nemocnicích je podle radního kraje pro zdravotnictví Jiřího Kasaly (ODS) asi 300 pacientů s koronavirem. „V nemocnicích končí především neočkovaní. Poslední data, která máme k dispozici, ukazují na neobvyklý nárůst v příjmu nových pacientů. Zátěž nemocnic tak narostla již o víkendu a lze bohužel očekávat její další růst, zejména na počátku tohoto týdne. Očkování proto stále vidíme jako jediné řešení pandemie,“ zdůraznil Kasala.

Pandemie koronaviru propukla v ČR loni v březnu. Od té doby k dnešku je na jižní Moravě 168.302 potvrzených případů nemoci covid-19. Vyléčilo se 156.762 lidí, naopak 3491 s nákazou zemřelo. Vyplývá to z webu ministerstva zdravotnictví. Zdravotníci dali lidem v kraji 1,373.580 dávek vakcíny proti covidu, některé vakcíny jsou dvoudávkové. V kraji žije 1,2 milionu obyvatel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Královéhradecký kraj

Štítky Jmk, očkování, Covid, Krizová linka, Jihomoravský kraj, COVID-19, nemocnice, pandemie covidu-19, ODS, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě znovu funguje krizová linka k očkování proti covidu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.