Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nemocnice v Kyjově a Hodoníně zakážou návštěvy, Břeclav a Znojmo zatím ne

Nemocnice Kyjov zakáže od středy návštěvy na lůžkových odděleních, řekl její mluvčí Filip Zdražil. Hodonínská nemocnice je zakáže od pátku, uvedla na Facebooku. Důvodem je zhoršující se epidemická situace s nemocí covid-19. Návštěvy už dříve zakázala Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně, ivančická nemocnice a na interně i vyškovská nemocnice. Návštěvy nadále platí v omezeném režimu ve Fakultní nemocnici Brno, ale také v nemocnicích ve Znojmě a Břeclavi.

V kraji roste počet hospitalizovaných s nákazou i počet nově nakažených. „V neděli byl poslední den návštěv, od středy platí na lůžkových odděleních. Dosud byly návštěvy ve středu a neděli," uvedl Zdražil.

Ke kroku se od pátku rozhodla i hodonínská nemocnice. Výjimkou jsou návštěvy nezletilých pacientů, ale také u pacientů v terminálním stadiu nevyléčitelných nemocí nebo u pacientů s omezenou svéprávností.

Zákaz návštěv platí ve svatoanenské nemocnici, ve Vojenské nemocnici Brno, v ivančické a boskovické nemocnici a na interně ve Vyškově. Ve středu a v neděli mohou na návštěvy lidé ve Znojmě a Břeclavi, zjistila ČTK od mluvčích nemocnic.

V ČR propukla pandemie covidu loni v březnu. Na jižní Moravě je od té doby 163 275 potvrzených případů nemoci covid-19. Vyléčilo se z ní 155 849 lidí, naopak 3 455 s nemocí zemřelo. Vyplývá to z informací na webu ministerstva zdravotnictví.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Parentingupstream/Pixabay.com

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, Hodonín, Kyjov, návštěva, Břeclav, Nemocnice Kyjov, nemoc, Znojmo, Nemocnice Znojmo, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Nemocnice Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Kyjově a Hodoníně zakážou návštěvy, Břeclav a Znojmo zatím ne  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.