Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na jihu Moravy jsou zavřené čtyři školy, v karanténě jsou tisíce dětí

Na jižní Moravě jsou momentálně necelé čtyři tisícovky dětí, které se vzdělávají ze svých domovů. Kvůli nařízené karanténě nesmí totiž do škol přes dvě stě tříd z celého kraje. Podle Radky Boháčové z jihomoravské hygienické stanice je většina žáků bez zdravotních potíží, do učeben nesmějí kvůli platným opatřením.

Nejvíce postiženými oblastmi v kraji jsou okresy Brno-město a Brno-venkov. Je tam asi 130 nemocných na sto tisíc obyvatel. Tomu odpovídají lokality postižených školských zařízení," uvedla Boháčová. Ředitelka protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek ale tvrdí, že se v kraji plošná opatření zatím nechystají. 

Přestože se čísla nakažených postupně zvedají, stále jsou nesrovnatlená s rokem minulým. „I přes mírně vzestupný trend nemocnost zdaleka nedosahuje takových hodnot jako ve stejném období loňského roku. Pouze asi sedmačtyřicet procent případů má klinické potíže. Děti do patnácti let tvoří v posledním týdnu dvaadvacet procent pozitivních," sdělila Boháčová. Upozornila také na to, že je vysoká nemocnost akutních respiračních nemocí, které hlásí dětské ordinace.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, koronavirus, školy, Jihomoravský, Jihomoravský kraj, Radka Stupková, Morava, Krajská hygienická stanice, okres Brno-venkov, okres Brno-město, karanténa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kateřina Slavíčková

Jo, super článek, akorát prosím o jakou nemoc jde tentokrát?

Středa, 20. října 2021, 04:59Odpovědět

Na jihu Moravy jsou zavřené čtyři školy, v karanténě jsou tisíce dětí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.