Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kraví hora ožije sportem: na Dni náborů si děti vyzkouší přes 50 aktivit

PR článek

Na Dni náborů, který pořádá společnost STAREZ – SPORT, a. s., se v sobotu 4. září představí 114 sportovních oddílů. Na koupališti na Kraví hoře a v přilehlém parku se budou snažit upoutat zájem dětí a jejich rodičů a otevřít jim bránu ke sportování. Ti, co nestihnou přijít v sobotu, mohou vyzkoušet sporty v neděli na akci Den sportu na Vodově.

Vzbudit v dětech chuť ke cvičení je důležité. Zvláště po tom, co kvůli pandemii koronaviru trávily spoustu času doma a možnosti jejich pohybu byly velmi omezené. Chtěli bychom dětem ukázat, že se mohou lépe zabavit sportem než například u mobilu či počítače,“ říká 1. náměstek brněnské primátorky Petr Hladík.

Záměrem akce je pobídnout děti, aby se staly členy některého ze sportovních klubů, který na Kraví hoře bude své aktivity prezentovat. „Děti si mohou vyzkoušet přes padesát druhů sportů. Poznají rozmanitost pohybových aktivit a zjistí, co je baví a v čem jsou dobré,“ dodává Hladík, který akci v 11 hodin oficiálně zahájí.  

Vedle známých disciplín, jakými jsou fotbal, hokej, basketbal, volejbal či házená, se zájemci dozví také něco o méně tradičních sportech. Těmi jsou například curling, ve kterém se hráči po ledě snaží dopravit kameny co nejpřesněji do cíle, nebo lakros, který už před stovkami let hráli severoameričtí indiáni. Jde v něm o to, aby hráči dostali míček do soupeřovy brány, místo nohou ale k přihrávání míčku používají hole se sítěnými kapsami.

Letos děti čeká ještě více aktivit 

Každý rok se setkáváme nejen s rostoucím počtem sportovních klubů, které své aktivity chtějí na Dni náborů prezentovat, ale také se zvýšeným zájmem dětí a rodičů. Věříme, že jinak tomu nebude ani tento rok. K akci, která se koná od 9 do 18 hodin jsme si navíc připravili doprovodný program. Nuda tedy na Kraví hoře nehrozí,“ láká Martin Mikš, generální ředitel společnosti STAREZ – SPORT, a. s., která provozuje brněnská sportoviště. Jak Mikš dále podotýká, sportovní aktivity budou rozděleny do pěti kategorií podle barev. Děti, které vyzkouší od každé barvy dva druhy sportů, čeká na konci dárek. 

Vstup na akci je již tradičně zdarma a není nutná žádná registrace. Návštěvníci mohou využít i volný vstup na koupaliště Kraví hora. 

Sportovci, kteří nestihnou sobotní akci, nemusí zoufat. Pro zájemce se v neděli 5. září koná Den sportu v Městských halách Vodova. Představí se zde 11 klubů. I tam budou děti hledat sport, který je baví. Více informací o náborových dnech nabízí web dennaboru.cz.

Ohodnoť článek

Štítky Starez, sport, Brno, Nábor, Kraví hora, Petr Hladík, pandemie covidu-19, koupaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraví hora ožije sportem: na Dni náborů si děti vyzkouší přes 50 aktivit  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.