Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Znojemská nemocnice uzavře velkokapacitní očkovací centrum

Nemocnice Znojmo plánuje na konci srpna uzavřít momentálně funkční velkokapacitní očkovací centrum. Zapůjčený prostor sportovní haly byl k vakcinaci využívaný od ledna a na místě bylo dosud bylo podáno přes 74 tisíc dávek.

Poslední dávku aplikují znojemští zdravotníci ve velkokapacitním očkovacím centru 27. srpna 2021. Poté bude očkování pokračovat přímo v Nemocnici Znojmo, jejíž kapacity odpovídají současnému zájmu o vakcinaci. „V tuto chvíli jsou podávány převážně druhé dávky. Denně se do centra zaregistruje přibližně 130 dospělých a třicet dětí k očkování, přitom kapacita centra je 1100 dávek denně,“ uvedl ředitel Nemocnice Znojmo Martin Pavlík.

Centrum vzniklo na základě zápůjční smlouvy ve sportovní hale na Dvořákově ulici, nyní je ale podle Pavlíka čas přenechat místo původnímu účelu. Registrovaní zájemci, kterým bude první dávka aplikována od 10.8. ve sportovní hale, se pro druhou vakcínu dostaví přímo do budovy H znojemské nemocnice, kde vznikne dočasná ambulance.

Očkování pro neregistrované

Znojmo zároveň nabízí možnost očkování lidem, kteří se dosud neregistrovali. „Tato možnost pro neregistrované zájemce bude od 9. do 12. srpna v čase 15:00-18:00, následně od 16. do 27. srpna ve všední dny od 9:00-15:00. Osoby od dvanácti let jsou očkovány pouze ve čtvrtek, kdy je v centru přítomen pediatr,“ řekla mluvčí nemocnice Petra Veselá. Neregistrovaní dostanou jednodávkovou vakcínu JANNSEN.

V očkovacím centru pracovali nejen zaměstnanci nemocnice, ale také hasiči a policisté. Výpomoci se účastnili i místní hokejisté. Na místě bylo vakcinováno nejvíce zájemců ve věkové skupině 45-49, následně 60-64 let. Dětí do 17 let se přišlo naočkovat 2008.

Ohodnoť článek

Foto Zuzana Reifová

Štítky očkování, vakcína, centrum, Znojmo, zdravotnictví, nemocnice, Nemocnice Znojmo, sportovní hala, Martin Pavlík, Petra Veselá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojemská nemocnice uzavře velkokapacitní očkovací centrum  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.