Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Očkovací centrum na výstavišti Brno nabídne od pondělí látku neregistrovaným

Velkokapacitní očkovací centrum na výstavišti v Brně nabídne od pondělí možnost nechat se očkovat proti nemoci covid-19 i neregistrovaným lidem. K dispozici pro ně bude několik stovek vakcín denně. Stačí mít kartičku pojišťovny a očkovací průkaz, uvedl na webu nemocnice její ředitel Jaroslav Štěrba. Na výstavišti se očkuje po předchozí registraci, to i nadále zůstane.

Očkovací centrum bez registrace otevřela ve středu v Olympii Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. Nyní se s prostorem pro neregistrované přidává i druhá brněnská fakultní nemocnice, která očkuje na výstavišti. „Lidé, kteří se nechtějí předem registrovat a chtějí využít svého rozhodnutí, kdy se na očkování dostaví, je tato možnost ideální. Mohou tak jít kolem očkovacího centra a v tu chvíli jim to přijde jako dobrý nápad, stačí mít u sebe kartičku pojišťovny a občanský průkaz,“ uvedl Štěrba.

Možnosti podle něj mohou využití i cizinci, kteří v zemi neplatí zdravotní pojištění. „Prostě stačí, aby kdykoli přišli a na místě očkování zaplatili. Pro samoplátce je důležité, aby měli u sebe platební kartu, protože v očkovacím centru není možné platit hotově,“ upozornil Štěrba. Vakcína stojí přes 800 korun.

Na výstavišti zdravotníci podávají dvoudávkovou vakcínu firmy Pfizer/BionTech, výjimkou nejsou ani děti ve věku 12-15 let, k očkování se mohou také dostavit bez registrace, ale ve dny, kdy je přítomný pediatr.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Covid, FN Brno, Vakcína, Lékaři, Výstaviště, kongresové centrum, očkovací centrum, Brno, Jaroslav Štěrba, očkování, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Pfizer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovácí centrum na výstavišti Brno nabídne od pondělí látku neregistrovaným  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.