Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Svatoanenská nemocnice v Brně operuje na sto procent

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně po uvolnění omezení v důsledku koronaviru rozjela operace na 100 procent. Denně je v průměru 60 až 70 operací, řekla ČTK mluvčí nemocnice Dana Lipovská. Fakultní nemocnice Brno je podle mluvčí Veroniky Plaché asi na 85 procentech plánovaných operací.

V Jihomoravském kraji jsou dvě fakultní nemocnice, obě v Brně. Kvůli pandemii koronaviru a velkému počtu pacientů s nákazou v nemocnicích a i na lůžkách jednotek intenzivní péče byly od konce .loňského prosince zastavené plánované operace po celé zemi a zařízení prováděla pouze akutní zákroky. Nemocnice se k plánovaným operacím mohly začít vracet v dubnu.

Svatoanenská nemocnice měla covidové jednotky na různých odděleních, protože nemá infekční oddělení. „Po návratu II. chirurgické kliniky, kde bylo poslední covidové oddělení z chirurgických oborů, jsme s operacemi na 100 procentech. V pátek jsme měli 66 operací, což je taková klasika. V průměru je denně 60 až 70 operací,“ uvedla Lipovská.

Podle ní jsou operace rozloženy mezi všechny chirurgické obory. "Nejvíce čekatelů u plánovaných operací je na ortopedické klinice," uvedla Lipovská. Podle Lipovské má nemocnice celkově stovky čekatelů v různých oborech. „Na ortopedii jsou to například dvě stovky čekatelů, na neurochirurgii několik desítek,“ dodala Lipovská.

Fakultní nemocnice Brno jede zatím na 85 procent operativy. „Ještě v červnu se to možná trochu zvýší. Máme nyní kolem 90 operací za den,“ uvedla Plachá.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FN BRNO

Štítky FN, FNUSA, Brno, Operace, nemocnice, Jihomoravský kraj, Fakultní nemocnice Brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svatoanenská nemocnice v Brně operuje na sto procent  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.