Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nemocnice měly mnoho návštěv, někteří neměli potvrzení

Stovky lidí zaznamenala minulý týden na návštěvách pacientů Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně, která povolila návštěvy stejně jako další zařízení ve středu a neděli. ČTK to dnes řekla mluvčí nemocnice Dana Lipovská. Zájem o návštěvy byl i ve znojemské nemocnici, podle mluvčí Petry Veselé ale neměli někteří návštěvníci potvrzení o negativním testu, očkování nebo prodělání nemoci, a proto se na návštěvu svých blízkých nedostali. Obnovení návštěv umožnilo rozvolnění opatření zavedených kvůli pandemii koronaviru.

Návštěvy byly možné od minulého týdne. Podle Lipovské byly hojné. „Zájem byl velký už ve středu a v neděli byl ještě větší. V celé nemocnici šlo o stovky lidí. Trochu problém byl v doléčovacím a rehabilitačním centru, kde jsme zaznamenali několik případů agresivity. Někteří lidé přišli ve větším počtu a odmítali respektovat, že se k pacientovi bude chodit po jednom,“ řekla Lipovská. Dodala, že lidé návštěvy vítají. „Mohou aspoň na chvíli vidět své blízké. Někteří jsou ale rádi za opatření, protože se bojí o své blízké,“ poznamenala Lipovská. Bez problémů byly návštěvy ve Fakultní nemocnici Brno, uvedla její mluvčí Veronika Plachá.

Desítky návštěvníků zaznamenala znojemská nemocnice. „Ještě ve středu někteří nevěděli, že mají nosit potvrzení. Mysleli si, že je budeme testovat na našem oddělení, ale to není v našich silách. Když potvrzení neměli, nemohli jsme je pustit. V neděli už bylo vše v pořádku,“ řekla Veselá.

Návštěvy byly především u dlouhodobě hospitalizovaných pacientů. „Prosili jsme veřejnost, aby byly návštěvy především u nich a nevystavovali zbytečnému riziku krátkodobě hospitalizované i sebe návštěvnou zařízení, kde jsou stále pacienti s covidem,“ řekla Veselá.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FNUSA

Štítky nemocnice, Jmk, Brno, Znojmo, FN, FNUSA, návštěva, pacient, Petra Veselá, pandemie covidu-19, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice měly mnoho návštěv, někteří neměli potvrzení  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.