Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Po třídenním poklesu přibylo na jižní Moravě pacientů s nemocí covid-19

Počet hospitalizovaných pacientů s nemocí covid-19 na jižní Moravě po třídenním poklesu stoupl. V 24 zdravotnických zařízeních jich leží 648, o 61 více proti údajům z nedělního rána. Za neděli mělo pozitivní test 159 lidí, uvedla dnes v tiskové zprávě ředitelka protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek. Hygienici neevidují žádné nové úmrtí nakaženého člověka.

Z 648 hospitalizovaných Jihomoravanů je 126 ve vážném stavu, 361 ve středně těžkém, 144 v lehkém a 17 nemá příznaky. V lehkém stavu a bez příznaků jsou lidé, kteří musejí být hospitalizovaní kvůli jiným zdravotním komplikacím, ale mají zároveň pozitivní test.

Nejvíce pozitivních testů, 57, evidují hygienici v Brně. Na Brněnsku zaznamenali 30, na Znojemsku 22, na Vyškovsku 18, na Blanensku 17, na Hodonínsku devět a na Břeclavsku šest. Podíl podezření na britskou mutaci je 36 procent.

V Jihomoravském kraji je od počátku pandemie k dnešnímu dni 143.362 potvrzených případů nemoci covid-19. Vyléčilo se 128.491 lidí, naopak 2984 s nákazou zemřelo. Vyplývá to z webu ministerstva zdravotnictví.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Brněnská drbna

Štítky zdraví, koronavirus, covid, pokles, nakažení, COVID-19, nemoc, Jihomoravský kraj, Krajská hygienická stanice, Brno, okres Znojmo, Brněnsko, okres Vyškov, okres Blansko, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po třídenním poklesu přibylo na jižní Moravě pacientů s nemocí covid-19  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.