Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brněnským fakultním nemocnicím pomůže 110 studentů

Fakultní nemocnici Brno a Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně pomůže s péčí o pacienty kolem 110 studentů zdravotnických oborů. ČTK to dnes zjistila od mluvčích nemocnic. Oběma nemocnicím chybí personál v souvislosti s nemocí covid-19. Hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL) už minulý týden uvedl, že by mohlo nemocnicím v celém kraji pomáhat zhruba 500 studentů. Na jižní Moravě leží v nemocnicích přes 860 pacientů s koronavirem.

Ve Fakultní nemocnici Brno je 60 studentů. „Začali u nás působit studenti třetích ročníků středních škol. Komu už bylo 18, bude se střídat na směnách na covidových odděleních. Kdo je mladší, bude na ostatních odděleních, “mluvčí nemocnice Veronika Plachá. Nemocnice má kolem stovky zaměstnanců v domácí karanténě. Stará se zhruba o 220 pacientů s covidem-19.

O 145 pacientů pečuje Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. Podle její mluvčí Dany Lipovské by mělo v týdnu do zařízení nastoupit přes 50 studentů. V současnosti má nemocnice 37 nakažených zdravotníků.

Grolich o situaci minulý týden jednal s řediteli středních a vyšších odborných škol. Ze schůzky vyplynulo, že budou pomáhat studenti třetích ročníků, kteří měli mít v nemocnicích v červnu praxi. Podle Grolicha je domluva taková i kvůli tomu, aby se nezatěžovali maturanty ve čtvrtých ročnících.

V nemocnicích v kraji leží k dnešku přes 860 pacientů s koronavirem. O největší počet z nich se starají právě dvě brněnské fakultní nemocnice. O další pečují například nemocnice zřizované krajem, ale také městy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FN BRNO

Štítky FN, nemocnice, Brno, jmk, Covid, Studenti, pacient, COVID-19, Jan Grolich, Fakultní nemocnice Brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny, KDU-ČSL, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnským fakultní nemocnicím pomůže 110 studentů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.