Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Nemocnice Znojmo má novou ambulanci, pomáhá při ztrátě čichu

Novou ambulanci takzvané Olfaktometrie pro pacienty, kteří po onemocnění covidem-19 přišli o čich, otevírá nemocnice ve Znojmě. Speciální ambulance bude v provozu každé pondělí, lidé mohou přijít po předchozím objednání, informovalo vedení nemocnice.

Právě ztráta čichu je jedním z nejtypičtějších příznaků onemocnění novým typem koronaviru a u některých pacientů přetrvává i poté, co nákazu překonají.

V tuto chvíli řešíme problémy u přibližně 20 pacientů měsíčně, ale předpokládáme, že řada z nich s tímto problémem dosud pomoc nevyhledala nebo o této možnosti léčby nevěděla. Částečné navrácení čichu je v rámci dnů až týdnů, k normalizaci dochází do asi tří měsíců, ale je to individuální u každého pacienta,“ řekl Jan Urban, primář ORL oddělení Nemocnice Znojmo, kde novou ambulanci otevřeli.

Pro pacienty bude ambulance otevřená každé pondělí od 12:30 do 15:00, musejí se ale předem telefonicky objednat na čísle 515 215 514. Nemocnice upozorňuje, že ambulance je určena pro lidi, kteří už nemoc prodělali, jsou vyléčení a neinfekční.

Ohodnoť článek

Foto FB Nemocnice Znojmo

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, Znojmo, Nemocnice Znojmo, pacient, Jan Urban

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Znojmo má novou ambulanci, pomáhá při ztrátě čichu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.