Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lékárna na Kolišti končí. Roli lékárenské pohotovosti bude plnit Dr. Max v ulici Bašty

Od 1. září 2020 bude plnit roli lékárenské pohotovosti v kraji lékárna Dr. Max Brno-střed, ul. Bašty. Vystřídá tak v této funkci lékárnu K.E.I. pharma na ulici Koliště. Rozhodli o tom na své pondělní schůzi krajští radní.

Kraj musel hledat náhradu

Roli lékárenské pohotovosti v Jihomoravském kraji bude nově plnit Dr. Max Brno-střed na ulici Bašty a vystřídá tak v této funkci lékárnu K.E.I. pharma na ul. Koliště. Rozhodli o tom na své pondělní schůzi krajští radní. Důvodem je, že lékárna na Kolišti oznámila dopisem Jihomoravskému kraji, že od 1.9.2020 ukončuje svoji činnost a tedy i výkon lékárenské pohotovostní služby. Krajší radní tak museli ve velmi krátkém termínu najít náhradní řešení, tak aby kraj splnil svoji zákonnou povinnost.

Právě lékárna Dr. Max již nějaký čas své služby v nepřetržitém režimu poskytovala. „Lidé si na dostupnost této služby v sousedství brněnského hlavního nádraží navykli, proto předpokládáme, že změna proběhne hladce," sdělil radní pro zdravotnictví Milan Vojta. 

Lékárna u dopravního uzlu

Parkování bude možné před lékárnou, kde bude právě pro tyto účely vyhrazeno jedno parkovací místo. Podle mluvčí Jihomoravského kraje Moniky Brindzákové navíc umístění nahrává spíše veřejné dopravě skrze dopravní uzel Hlavní nádraží.

Provoz lékárny stojí měsíčně 150 tisíc

Lékáren poskytujících pohotovostní službu 24 hodin denně a 7 dní v týdnu je v České republice jenom 18. Polovina z nich je v Praze. Provoz lékárenské pohotovosti pak platí jednotlivé kraje. „Měsíčně se jedná o částku zhruba 150 tis. Kč. Rozšíření nonstop lékárny do více míst je značně finančně a personálně nákladné ale jedná se o jeden z cílů Jihomoravského kraje," vysvětlila Brindzáková.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Google Street View

Štítky lékárenská pohotovost, lékárna, non-stop provoz, JMK, Dr. Max, Dr. Max Lékárna, Jihomoravský kraj, Milan Vojta, Glacis, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lékárna na Kolišti končí. Roli lékárenské pohotovosti bude plnit Dr. Max v ulici Bašty  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.